Gizli anayasaları ne yazık ki tersini söylüyor! | " /> Gizli anayasaları ne yazık ki tersini söylüyor! | "/>

En Sıcak Konular

Gizli anayasaları ne yazık ki tersini söylüyor!

7 Nisan 2009 09:40 tsi
Gizli anayasaları ne yazık ki tersini söylüyor! Serdar Turgut'tan Obama'ya ağır itham: 'Dünyada barış amacına gerçekten inanan bir insanın, Amerika'nın başkanı olabilmesine imkan yoktur.'

Serdar Turgut / Akşam

Obama da yalancı çıktı

Amerika Başkanı Obama, Türkiye ziyaretine resmen yalan söyleyerek başladı. Anıtkabir'deki özel deftere güzel cümleler yazan Obama, Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış' sloganını da kullandı.
Dünyada barış amacına gerçekten inanan bir insanın, Amerika'nın başkanı olabilmesine imkan yoktur. Kişi bu hedefe gerçekten inansa ve bu amaç uğruna çalışmak istese bile buna izin vermezler. Sistemin gizli güçleri, başkanlarını hep savaştırır. Barışa çok angaje olan başkanlar ya bir şekilde yola getirilir ya da yok edilir.
Bu neden böyledir? Acaba Amerikan karakterinde bir deformasyon mu var da hep böyle oluyor?.
Genetik açıklamaları bilemem. Belki de orada güç sahipleri hep savaşa savaşa yönettiklerinden, sonunda ABD'de lider konumuna gelen kişinin karakteri de genetik evrim sonunda 'savaşçı' olmuştur.
Ama bunun dışında, bu savaşçılığın ve Obama'nın dünyada barış çağrısına inanmanın neden mümkün olmadığının daha sistematik bir açıklaması var.
Birçok insan Amerika'nın anayasası doğrultusunda yönetildiğini sanır. Bu gündelik bazı rutin kararlar açısından doğrudur da... Ancak Amerika'nın büyük çıkarları açısından yönetim anayasa metnine göre yapılmaz.
Amerika'yı asıl oluşturan, ona yön veren ve liderlerine yol gösteren asıl metin 'Manifest Destiny' adlı bir başka metindir.
Amerika daha oluşturulurken ortaya çıkan bu metinde, Amerikalıların durmadan Batı'ya doğru genişleyip büyümeleri gerekmektedir. Üstelik bu bir tercih değildir. Bu, Tanrı tarafından Amerikan insanının alnına yazılmış bir kaderdir. (Manifest Destiny'nin anlamı budur. Kıtanın doğusunda kurulmaya başlanan Amerika, Batı'ya doğru önünde hiçbir engel tarafından durdurulamayarak gidecektir. Engel olmak isteyen çıkarsa da her kim olursa olsun onunla savaşılacaktır. Amerikan yerlilerine karşı uygulanan soykırımın temelinde de bu metin yatar.)
Sonra yıllar içinde Amerikan sistemi bu durmadan genişleme politikasını Kanada, Meksika, Küba ve tüm Latin Amerika'yı alma anlamında yorumlamışlardır. Amerikan müdahaleciliğin ve savaşçılığının temelinde o metinde yazılanlar vardır. 20'nci yüzyılda ise tüm dünyaya bu şekilde bakmaya başladılar.
'Manifest Destiny' hayli dini bir metindir. Amerikan yönetici sınıfları durmadan büyümezlerse ve savaşmazlarsa, kendilerini Tanrı'nın emrine ve Tanrı'nın Amerika'nın önüne koyduğu kadere karşı çıkıyormuş gibi hissederler.
Amerikan emperyalizmini motive eden gerçek neden de budur. Amerika işte bu yüzden yıllardır hiç durmadan savaşmakta, bir savaşı biter gibi olunca durmadan başka savaşlar da çıkarmak zorundadır.
11 Eylül saldırısının aslında savaş gerekçeleri yaratmak zorunda olan yönetici sınıf tarafından gerçekleştirildiği yolundaki komplo teorisinin temelinde de bu 'Manifest Destiny' metninin tarihinin gelişiminin bilinmesi yatar.
11 Eylül saldırısı olur olmaz Başkan Bush, 'Haçlı seferi'ne çıkacağını söylerken, aslında bu 'Manifest Destiny' metnine atıtfa bulunuyordu.
O nedenle, Obama istediği kadar barışa inansın, hiç şansı yok. Madem ülkenin başına geçti, o da mutlaka savaşmak zorunda.
Aslında bırakınız dünyayı, bu 'Manifest Destiny'nin yurtta barışa bile izin verdiği şüphelidir.
Amerika'nın içte de devamlı sorunlar çıkarılmadığı takdirde yönetilemeyeceği yolunda bir yönetim felsefesi vardır. (Bazıları buna 'Şok terapisi yoluyla yönetmek' diyor.)
Özetle; 'Yurtta Barış Dünyada Barış' sloganı bir Amerikan Başkanı'na yakışan bir slogan katiyen değildir.
Umarım Başkan Obama bunu sadece ev sahiplerini mutlu etmek amacıyla yazmıştır. Çünkü buna gerçekten inanıyorsa işi zor. Biraz Amerikan başkanlık sistemi tarihi kitapları okursa kendisi açısından hayırlı olacak gibi geliyor bana...



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,881 µs