En Sıcak Konular

Obama, Erdoğan için protokol deldi!

7 Nisan 2009 08:50 tsi
ABD Başkanı Obama'nın Ankara'daki son durağı Başbakanlık oldu. Obama, Erdoğan tarafından aracının kapısında karşılandı. Ancak, Obama Erdoğan için bir protokol kuralını es geçti...

Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği konusunda verdiği güvencenin takipçisi olacağı sözünü veren Obama, Erdoğan'a övgüler yağdırdı.
 
Diplomatik geleneklere aykırı olarak Başbakan Erdoğan'la makamında görüşmeyi tercih eden Obama, Erdoğan tarafından aracının kapısında karşılandı. Erdoğan'ın makam odasına geçen iki lidere 3'er kişilik heyetleri eşlik etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından iki lider kameralara kısa bir açıklama yaptı.

ABD ile stratejik ortaklığın bir gereği olarak ilişkileri gözden geçirdiklerini söyleyen Erdoğan, Afganistan, Irak ve Ortadoğu gibi konuları ele aldıklarını ifade etti. Erdoğan'ı geçen hafta Londra'da yapılan G-20 zirvesinde yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Obama ise, "Liderliğinden çok etkilenmiştim. Ve konuşmamızın, görüşmemizin çok mükemmel bir özetini verdi, daha da çok etkilendim" diyerek Erdoğan'a iltifat etti.

Obama "Türkiye'nin ABD ile kritik stratejik bir ortağı olduğunu düşünüyorum" dedi. Edinilen bilgiye göre Obama, Erdoğan'a Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri adaylığına onay verdikleri için teşekkür etti. Strazburg'da verdiği sözün arkasında olduğunu vurgulayan Obama, pazarlığa konu olan başlıkların kişisel olarak takipçisi olacağını söyledi.

Erdoğan'ın elini bırakmadı

Obama, Başbakanlık Merkez Binası’na gelişinde Erdoğan tarafından aracın önünde karşılandı. Obama da bu jeste karşılık verdi. Obama, arabadan inişinden Başbakanlık'ın merdivenlerinin üstüne kadar samimi bir şekilde Erdoğan'ın elini tuttu ve bırakmadı. Başbakanlık'ın kapısı önünde gazetecilere poz veren iki lider daha sonra görüşme yapmak üzere Başbakanlık binasına girdi.

bugün



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,736 µs