En Sıcak Konular

Cindoruk'un planı suya düştü!

7 Nisan 2009 08:25 tsi
Cindoruk'un planı suya düştü!
Yerel seçimler için koyduğu yüzde 5,4'lük çıtayı aşamadığı için istifa kararı alan DP lideri Süleyman Soylu'yu ikna çalışmalarına hız verildi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partinin 'demokratik genlerine uygun kodlandığını' söyledi.


Dün Ankara'da toplanan DP il başkanları, Soylu'yu istifadan vazgeçirmek için deklarasyon yayınladı. Bildiriyi okuyan Ankara İl Başkanı Orhan Ünsal, Soylu'nun genel başkanlıktan ayrılmasını istemediklerini, bu yüzden Genel İdare Kurulu'nun olağanüstü kongre kararını tekrar gözden geçirmesini talep etti.

Soylu'nun ayrılma kararı, en çok partideki demokratik kanadı endişelendiriyor. Bu kesim, Soylu'nun bırakması halinde partide sivil siyasetin mevzi kaybetmesinden korkuyor. Ancak Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar'a konuşan Süleyman Soylu, bu konuda güvence verdi. Soylu, "Bıraktığınızda Hüsamettin Cindoruk ve zihniyeti partiyi ele geçirebilir, buna nasıl engel olacaksınız?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Hiç merak etmeyin. Ben bırakıp gidiyorum ama darbeci zihniyet asla partiyi ele geçiremez. Partimiz buna izin vermez. Hüsamettin Cindoruk da olmaz, arkadaşları da olmaz."

Soylu, darbeci zihniyetin partide odaklaştığını ve genel başkanlık sürecinde tümden bir temizliği yapamadığını da belirtti. Bu karşılık partinin demokratik genlerine uygun bir şekilde kodlandığını anlattı. DP lideri, "Partide kalarak mücadele etmek daha doğru yol değil mi?" sorusu üzerine de şu yorumu yaptı: "Haklısınız ama bunun için halkın size yetki vermesi lazımdır. Gittiğim her yerde halktan yetki istedim. Medya bizi görmedi, iş dünyası görmedi, sesimizi duyurmakta çok zorlandık. Ama yılmadan her köşeye gittik. Yüzde 3,75 oy aldık. Yüzde 5,4'lük çıtayı aşabilseydik görürdünüz Demirel'le de, Cindoruk'la da nasıl mücadele ettiğimi. Ama olmadı."

DP, 16 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidiyor. Ergenekon terör örgütünü savunan açıklamalarıyla dikkat çeken Meclis eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un kongre çalışmalarına başladığı ifade ediliyor. Parti liderliği için eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in de ismi geçiyor.

27 Nisan 2007'deki Köşk seçimlerinde Meclis'i boykot eden Mehmet Ağar liderliğindeki DP, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 5,4 oy oranında kaldı. Ağar istifa ederken, 'beyaz yürüyüş' başlatan Süleyman Soylu, genel başkanlığa seçildi. DP'nin eriyişini yavaşlatan Soylu, yerel seçimlerde yüzde 3,75 oranında oy topladı. 1 il, 40 ilçe ve 109 beldede belediye başkanlığını kazandı. Ancak Soylu, seçim öncesinde yaptığı '5,4'ün altında kalırsak başkanlığı bırakırım.' beyanı doğrultusunda görevi bırakacağını açıkladı.

samanyoluhaber



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs