En Sıcak Konular

Baykal Obama'ya ne hediye etti?

6 Nisan 2009 19:29 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinin ''çok iyi'' geçtiğini belirtti.

Baykal, Türkiye'deki modernleşme ve demokrasi süreci ile yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğüne ilişkin görüşlerini aktardığını söyledi.
Baykal, ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmeyi ve Obama'nın TBMM'deki konuşmasını değerlendirdi.

Obama ile görüşmesinin ''çok iyi'' geçtiğini, bazı konularda düşüncelerini aktarma fırsatı bulduğunu kaydeden Baykal, Türkiye'nin modernleşmesinin, 20. yüzyılın en önemli projelerinden birisi olduğunu anlattığını söyledi.

Baykal, modernleşme ve demokrasinin birbirlerini destekleyen süreçler olduğunu, sürdürülmesi ve güvenceye alınması gerektiğini ifade ettiğini bildirdi. Modernleşme ve demokrasinin temelinin ve güvencesinin de laiklik olduğunu anlattığını ifade eden Baykal, bu kapsamda ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını söylediğini kaydetti.

CHP Lideri Baykal, yargı bağımsızlığı ile basın özgürlüğünün de yaşamsal önemine değindiğini, demokratikleşme ve modernleşme sürecinin devamı için Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasının önemini belirttiğini ifade etti.

Baykal, Türkiye'nin AB'ye tam üye olarak alınması yönünde yaptığı çağrı dolayısıyla teşekkür ettiği Obama'nın ise kendisine ABD'ye sık sık gelip gelmediğini sorduğunu söyledi. Baykal da sık gelmediğini ancak düşüncelerini her platformda dile getirdiğini anlattığını belirtti.

Obama'nın kendisini ilgiyle dinlediğini ve demokrasilerde muhalefetin önemine değindiğini, muhalefetten geldiğini söylediğini de bildiren Deniz baykal, Obama'nın, ''Muhalefet önemlidir. Muhalefetsiz demokrasi olmaz'' dediğini anlattı.

Türk halkını daha iyi tanıması için Obama'ya, Sait Faik Abasıyanık'ın ''Haritada Bir Nokta'' adlı kitabı ile Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ''Huzur'' adlı romanını hediye ettiğini belirten Baykal, Obama'nın, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya ilişkin sorulara da, ''Konuşmasında sürpriz yok'' karşılığını verdi.



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,865 µs