En Sıcak Konular

Belediyeden yangınla ilgili suçlamalara yanıt

6 Nisan 2009 17:30 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde çıkan yangınla ilgili belediyeye yöneltilen eleştiri ve suçlamalara yanıt verdi. Kuyuların niye mühürlendiği açıklandı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde çıkan yangına 96 personel ve 24 araç ile müdahale edildiğini ve söndürme çalışmaları sırasında su sıkıntısı çekilmediğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul Gösteri Merkezi'nde bugün çıkan yangının itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldüğünü, ihbarın alınmasıyla birlikte tüm itfaiye gruplarının alarma geçerek yangına müdahale ettiği belirtildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının kısa sürede yayılarak çadıra sıçradığı ve yangının bir bayan tarafından cep telefonuyla İtfaiye Komuta Merkezine saat 10.08'de ihbar edildiği anlatılan açıklamada, ilk itfaiye ekibinin 10.09'da çıkış yaparak olay yerine hareket ettiği, saat 10.14'de de Yeşilköy müfrezenin yangına müdahale etmeye başladığı kaydedildi.

Açıklamada, Yeşilköy müfreze ekiplerinin, olayın boyutunu yangın yerine varmadan uzaktan gözlemleyerek komutaya tüm itfaiye birimlerinin alarma geçip bölgeye gelmelerini anons ettiği, başta AKOM olmak üzere tüm birimlerin alarma geçerek yangın mahalline takviye ekiplerin gönderilmeye başladığı belirtildi.

-''KUYULAR RUHSATSIZ''-

Yeşilköy, Bakırköy, Kocasinan, Avcılar, Fatih, Şişli, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa itfaiye gruplarının saat 10.14'den 11.15'e kadar olay yerine gelerek yangına müdahale ettiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Yangına 96 personel ve 24 araç ile müdahale edildi. İtfaiye komuta merkezi, gelen ilk bilgiler çerçevesinde durum değerlendirmesi yaparak çeşitli birimlerden takviye ekiplerini bölgeye sevk etti. Yangın sırasında İstanbul Gösteri Merkezi'nin su deposu ve Dünya Ticaret Merkezi'nin dış hidratlarından (yangın musluğu) su takviyesi yapıldı. Söndürme çalışmaları sırasında su sıkıntısı çekilmedi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm müdahale araçlarında bulunan köpük de kullanıldı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında ihtiyaten İSKİ 10, Hamidiye 6, Bakırköy Belediyesi 3, Bahçelievler Belediyesi 5 tanker ile su sevkıyatı sağladı.''

Açıklamada, Dünya Ticaret Merkezi arazisi sınırları içinde açıldığı ve daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kapatıldığı iddia edilen kuyuların ruhsatsız olduğunun anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Kuyular, Dünya Ticaret Merkezi yönetiminden izin alınmadan açılmış, yapılan şikayetler üzerine 2005 yılından itibaren 4 defa mühürlenmiştir. Kuyular her defasında tekrar açılmıştır. Son yapılan incelemede kuyuların ruhsatsız olduğu belirlenmiş, Dünya Ticaret Merkezi'nin şikayeti üzerine 13 Ocak 2009 tarihinde tekrar mühürlenmiştir. Yapılan görüşmelerde İSKİ'ye su bağlatma konusunda herhangi bir müracaat bulunmamaktadır.''


AA

 



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,835 µs