En Sıcak Konular

Havalar nasıl olacak?

6 Nisan 2009 13:39 tsi
Yapılan son değerlendirmelere göre; hava sıcaklığı ülkemizin iç ve batı bölgelerinde azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Ülkemizin iç ve batı bölgeleri ile zamanla ülke genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova ve Sakarya), İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in batısında (Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden, Maramara ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin iç ve batı bölgeleri ile zamanla ülke genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova ve Sakarya), İç Anadolu, Batı Karadeniz'in batısında (Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Taşkın, Yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bugün (Pazartesi) güneyinde (Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Sakarya, Bursa ve Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Konya çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Pazartesi) öğleden sonra batısında (Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük) çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Tokat, Amasya ve Çorum) ile akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, Giresun ve Gümüşhane çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile yarın (Salı) sabah saatlerinde Van, hakkari, Şırnak, Muş ve Bitlis çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı (Adıyaman, Gaziantep ve Kilis) ile yarın (Salı) sabah saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

 



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs