En Sıcak Konular

Kaza kurbanlarının ailelerine 200'er bin avroluk tazminat

6 Nisan 2009 11:34 tsi
Helikopter kazası kurbanlarından BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişi için 200’er bin euro tazminat ödenecek

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düşün helikopterde hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer 5 kişinin yakınlarına 200'er bin euro tazminat ödenecek. Esas Holding'e bağlı Med-Air yetkilileri, rakamın koltuk başı 200 bin euro olduğunu doğruladı.

RAPORDAN SONRA

AK Sigorta yetkilileri, "Bizim için burada acı olan tek konu kaybettiğimiz 6 kişi. Ödenecek tazminat veya diğer konular bizim için önemli değil. Keşke böyle bir kaza olmasaydı da yine biz 200'er biner euro ödeseydik. Ancak maalesef yaşadığımız kaza 6 canı kaybetmemize neden oldu. Her birinin ailesine sabır diliyoruz. Raporlar geldikten sonra ödemeler yapılacak" dedi. Uzmanlar, raporların tamamlanmasının 1 ay gibi bir zaman alacağına dikkat çekiyor. Bu arada helikopterin gövde sigorta bedelinin 1 milyon 150 bin euro olduğu ifade ediliyor.

Suikast iddiasında 4 kuşku

Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayla ilgili suikast iddiaları gün geçtikçe daha yüksek sesle söyleniyor. "Helikopterin düşmesi kaza değil suikasttir" diyen BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok, kazayla ilgili 4 önemli kuşkusunu dile getiriyor.

1- Laptopu çalındı: "Olaydan önce Yazıcıoğlu'nun, evinden diz üstü bilgisayarı çalındı, sonra bahçeye bırakıldı."

2- Vali nasıl biliyor: "Kazadan hemen sonra Kayseri Valisi 'Kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Yazıcıoğlu yaralı, hastaneye götürülüyor' dedi. O bilgi valiye nereden geldi?"

3- İhbar almıştık: "15 gün önce genel başkanımıza suikast ihbarı almıştık, ancak doğrulatamamıştık."

4- Nasıl ulaşılamadı: "Yüksek teknolojiye rağmen enkaz 48 saat sonra bulunabildi. Üstelik köylüler buldu." Ayrıca BBP, kazayla ilgili her ihtimali değerlendirecek bir de komisyon kurdu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin de suikast kuşkusu taşıdığı ifade edildi. BBP'liler Yazıcıoğlu ve ailesinin iki yılda 4 kez trafik kazası geçirmelerini de şüpheli buluyor.

Pilot zehirlendi mi!

BBP avukatı Kemal Yavuz, daha önce yaptığı açıklamalarda da pilotun zehirlenmiş olabileceği yönünde şüphelerinin olduğunu ve araştırma talebinde bulunduklarını söyledi. Yavuz, "İncelemenin uluslararası güvenilirliği olan, daha etkin tecrübesi olan bir bağımsız denetim firmasınca yapılmasını da istiyoruz" dedi.

Başkan parçalandı öldü

BBP avukatı Kemal Yavuz, bugüne kadar gündeme gelmeyen iddialarda bulundu. Kemal Yavuz, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da telefonuyla 112 Acil'in arandığını ancak görüşme yapılamadığını söyledi. İHA Muhabiri İsmail Güneş'in İHA Genel Merkezi ve kendisiyle konuştuğunu belirten Yavuz, "İsmail Güneş ile 5 dakika kadar konuştum" dedi. Yavuz, bu görüşmede Güneş'in kendisine "Öldü, Başkan parçalandı" dediğini anlattı. Güneş'i tekrar aradığında telefonun önce meşgul sonra da kapalı olduğunu anlatan Yavuz, "Ama, şu ana kadar kimin telefonu bulundu, hangisi neredeydi bu konular netleşmedi. Savcılık soruşturmayı yürütüyor" diye konuştu.

Kaza görüntüsü yok

İHA muhabiri İsmail Güneş'in kamerası, fotoğraf makinesi ve dizüstü bilgisayarı İHA'ya teslim edildi. Ancak kamera kaseti ve fotoğraflara savcılık tarafınday el konuldu. Son fotoğrafın helikopterde verilen toplu poz olduğu ortaya çıktı. Kayıtlarda, kaza anının olmadığı belirlendi.

'Koordinat verdik, yanlış yeri aradılar'

Aralarında BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 6 kişiye mezar olan helikopter kazasında, Türkiye'yi sarsacak şok iddia. Kazadan sadece 55 dakika sonra enkazın koordinatlarının tüm yetkili birimlere verildiği öne sürüldü. T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 27 Mart 2009 günü tüm medya kuruluşlarına bir basın bülteni gönderdi. Ancak bu bülten 'gözden kaçtı.'

KOORDİNATLAR ÖRTÜŞÜYOR

Helikopter saat 15.30 sularında düştü. Ancak haberin duyulması 1 saati buldu. Bu sırada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu cep telefonu sinyalleriyle yer tespiti yapmaya çalıştı. Kurum, 3 farklı GSM operatöründen alınan sinyallerle belirlediği koordinatları, 16.25'ten itibaren Başbakanlık Müsteşarı Kriz Merkezi'ne, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirdi. Enkazın bulunduğu yer, kurumun kazadan 55 dakika sonra verdiği koordinatlarla bire bir örtüşüyor. Ancak enkaz hep farklı bölgelerde arandı. (TAKVİM)




Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,391 µs