En Sıcak Konular

Adana'da seçimin galibi belli oldu

6 Nisan 2009 11:33 tsi
YSK İl Seçim Kurulu, yılan hikayesine dönen Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili seçim sonucunu açıkladı. İl Seçim Kurulu'nun ilan ettiği son rakamlar:

YSK İl Seçim Kurulu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı MHP adayı Aytaç Durak'ın bin 500 oy farkla kazandığını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, MHP Adayı Aytaç Durak oldu.

Alınan bilgiye göre, İl Seçim Kurulu Başkanlığı ilk sayımın ardından MHP adayı Aytaç Durak'ın 238 bin 706, AK Parti Adayı Mehmet Ali Bilici'nin 237 bin 206, CHP adayı Ümit Özgümüş'ün ise 209 bin 876 oy aldığını ilan etti.

Bu sonuçlara göre, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP Adayı Aytaç Durak oldu.

MHP ADAYI DURAK, 5'İNCİ KEZ BELEDİYE BAŞKANI OLDU

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak, yapılan itirazlar nedeniyle yeniden sayım ve kontrollerin ardından en yakın rakibinden bin 500 adet fazla oy alarak, 5'inci kez belediye başkanı oldu.

Adana'da, 29 Martta yapılan yerel seçimlerin ardından itirazlar ve yeniden sayımlar nedeniyle yaklaşık 1 hafta uzayan seçim süreci, İl Seçim Kurulunun açıklamasıyla sona erdi.

İl Seçim Kurulu, yaptığı değerlendirmenin ardından, MHP Adayı Aytaç Durak'ın 238 bin 706, AK Parti Adayı Mehmet Ali Bilici'nin 237 bin 206, CHP adayı Ümit Özgümüş'ün ise 209 bin 876 oy aldığını ilan etti.

Açıklanan rakamlara göre Durak, en yakın rakibi Bilici'den bin 500 oy fazla almış oldu.

İTİRAZLAR NEDENİYLE SÜREÇ UZADI

Oy sayımının tamamlanmasının ardından Durak'ın, yüzde 0,2 farka denk gelen yaklaşık 2 bin oyla seçimi kazandığı açıklanmıştı.

Seçimde Durak'ın hemen ardından gelen AK Parti adayı Mehmet Ali Bilici, CHP adayı Ümit Özgümüş ve DTP adayı Şiar Rişvanoğlu, seçimlere itiraz etmişti.

İtirazlar nedeniyle merkez Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerindeki seçim kurullarından gelen oylar yeniden sayılmış, bazı sandık tutanaklarıyla YSK bilgisayar sistemine girilen veriler karşılaştırılmıştı.

Bazı seçim kurullarının itirazları ''süresi geçtiği gerekçesiyle'' kabul etmemesi ya da verilerin yeniden sayım kararını iptal etmesi nedeniyle partilerden tepkiler gelmiş, bazı partililer kentte yürüyüşler gerçekleştirmişti.

Bu arada gerginliğin büyümesi nedeniyle Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti, CHP ve MHP'nin il başkanlarıyla toplantı gerçekleştirmiş ve sağduyu çağrısında bulunmuştu.

EN AZ YÜZDE

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını 5'inci kez kazanan Aytaç Durak, 16 büyükşehir belediye başkanı arasında, en düşük oran ile başkan seçildi.

Seçim sonuçlarının bir hafta sonra açıklandığı Adana'da, AK Parti adayı Mehmet Ali Bilici 237 bin 206, CHP adayı Ümit Özgümüş 209 bin 876, Durak ise 238 bin 706 oy aldı.

Yapılan oy dağılımına göre Durak'ın oy yüzdesi, 29,60 civarında gerçekleşti.

İLK BAŞKANLIĞI 1984'TE

Aytaç Durak, 1984 yerel seçimlerinde ilk kez Anavatan Partisi'nden belediye başkanı oldu, yine Anavatan Partisi'nin adayı olarak katıldığı 1989 yılındaki seçimleri kaybetti.

Aytaç Durak, 1994'de yapılan yerel seçimlere de Anavatan Partisi'nden katılarak kazandı. Ancak 1995 yılında yapılan milletvekilliği genel seçimleri öncesinde kardeşi Veli Andaç Durak'ın Doğru Yol Partisi'nde politika yapması ve annesinin ''her ikisini aynı partide görmek istemesini'' gerekçe göstererek, partisinden istifa edip Doğru Yol Partisi'ne katıldı. Durak, daha sonra yeniden Anavatan Partisi'ne döndü.

Durak, 2004'de yapılan seçimleri ise bu kez AK Parti'nin adayı olarak belediye başkanlığını kazandı. Aytaç Durak, 29 Marttaki yerel seçimlere, Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı olarak katıldı.


AA

 



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,805 µs