En Sıcak Konular

İHA muhabiri Güneş'in kasetinden ne çıktı?

6 Nisan 2009 11:31 tsi
İHA muhabiri Güneş'in kasetinden ne çıktı? Yazıcıoğlu ile birlikte kazada ölen İHA muhabiri İsmail Güneş'in, kamera, fotoğraf makinesi ve bilgisayarı İHA'ya teslim edildi. Peki kasetten hangi görüntüler çıktı?

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasını duyuran ve yardım çığlıkları Türkiye'yi ağlatan İHA muhabiri İsmail Güneş'in, kamera, fotoğraf makinesi ve bilgisayarı İHA'ya teslim edildi. Savcılık tarafından Güneş'e ait bir videokaset verildi. Kasette Beşiktaş ve Sivaspor arasında 21 Mart'ta oynanan maç ile bir cinayete ilişkin kazı görüntüleri var. Kasetten, BBP mitingi veya kazaya ilişkin herhangi bir kayıt çıkmadı. Kameradan, başka bir kaset çıkıp çıkmadığı ise savcılık tarafından belirtilmedi. İHA Teknik Müdürü Hüsamettin Demirel ise, video kameranın filtresinin karlı havada çekim yapacak şekilde ayarlandığına dikkat çekerek 'Muhabirimiz kaza öncesi de çekim yapmış olabilir' diye konuştu.

NEDEN TEK KASET VARDI

İHA Genel Müdürü, Fevzi Kahraman ise Güneş'in üzerinde sadece bir kaset çıkmasına şaşırdığını belirtti. Önceki akşam Hulki Cevizoğlu'nun programına bağlanan Kahraman 'İsmail Güneş, deneyimli bir muhabirdi. Biz muhabirlerimize böyle eğitim vermedik. Muhabirlerimiz kesinlikle tek kasetle bir olaya gitmezler' diye konuştu.

KARTA EL KONULDU

Güneş'in eşyaları arasında kamera ve dizüstü bilgisayarının oldukça yıprandığı dikkat çekti. Fotoğraf makinesinde ise gözle görülür bir hasar olmadığı belirlendi. İHA yetkilileri savcılık tarafından fotoğraf makinesindeki hafıza kartına el konulduğunu vurguladı. (Akşam)




Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,076 µs