En Sıcak Konular

'Medeniyetler İttifakı' Çırağan'da

6 Nisan 2009 09:48 tsi
Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı girişimi İkinci Yıllık Forumu, İstanbul Çırağan Palace Kempinski'de başladı.

Türkiye ve İspanya hükümetlerinin öncülüğünde başlatılan ve ilki 15 - 16 Ocak tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı girişimi İkinci Yıllık Forumu, İstanbul Çırağan Palace Kempinski'de başladı.


ÇALIŞMA KAHVALTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen ''Medeniyetler İttifakı 2. Forumu'' çerçevesinde çalışma kahvaltıları yapıldı. Çırağan Sarayı'nda Genel Kurul açılış oturumu ile başlayacak forum kapsamında eş zamanlı olarak 6 adet çalışma kahvaltısı gerçekleştirildi. Çalışma kahvaltılarında, ''Durgunluk zamanında iş imkanları; gençlik için küresel bir zorluk'', ''Çağdaş toplum ve din'' gibi konular ele alındı. Forumun Genel Kurul açılış oturumunda, Medeniyetler İttifakı'nın eşbaşkanları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi ve eski Portekiz Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio birer konuşma yapacak.

MEDENİYETLER İTTİFAKI İKİNCİ YILLIK FORUMU, ÇIRAĞAN'DA BAŞLADI

Türkiye ve İspanya hükümetlerinin öncülüğünde başlatılan ve ilki 15 - 16 Ocak tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı girişimi İkinci Yıllık Forumu, İstanbul Çırağan Palace Kempinski'de başladı.

İki gün sürecek toplantıya ABD Başkanı Barack H. Obama, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, NATO'nun yeni Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İran'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve Latin Amerika Birliği Başkanlığı görevini sürdüren Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet gibi üst düzey konuklar katılıyor. Bunun yanı sıra foruma 50'nin üstünde de bakanın katılacağı belirtildi.

Düşünce liderlerini, uluslararası kurum ve kuruluşları, medya mensuplarını, vakıfları, sivil toplum kuruluşlarını ve dini grupları İstanbul'da bir araya getiren İstanbul Forumu, uygulanabilir projeler geliştirmeleri amacıyla birlikte çalışabilmek için kara vericilere, fon sağlayıcılara ve taban örgütlerine yeni fırsatlar sunmayı hedefliyor.

Forumun ilk gününde sabah saatlerinde çalışma kahvaltıları gerçekleştiriliyor. Medeniyetler İttifakı II. Forumu'nun açılış konuşmalarını ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi ve Portekiz'in eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un yapacak.

Açılış konuşmalarının ardından başlayacak olan I. Genel Kurul Oturumu'nda "Kriz dönemlerinde Küresel Gündemi Şekillendirme - Kültürel Çeşitliliğin İyi Yönetişimi Neden Önemlidir?" konusu ele alınacak. Ardından Başbakan Tayyip Erdoğan'ın davetliler için vereceği öğle yemeğine geçilecek.

Foruma öğleden sonra II. Genel Kurul Oturumu ile devam edilecek. Bu oturumda ise "Diyalogun Genişletilmesi ve İşbirliğini Güçlendirilmesi - Yenilikçi Politika ve Girişimlerin İrtibatlandırılması" konusu ele alınacak.

İkinci oturumun ardından da liderler, Anlayış Muhtırası imzalayacak. İmza töreninin ardından Dostlar Grubu Yüksek Düzeyli Beyin Fırtınası Toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantının konusu ise "Medeniyetler İttifakı'na Bağlılığımızın Güçlendirilmesi" olacak.

Forumun birinci gününde son olarak eşzamanlı olarak altı farklı konuda çalıştaylar gerçekleştirilecek ve akşam saatlerinde Fikir Pazarı adlı bir oturum düzenlenecek. Akşam ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, davetliler onuruna resmî bir akşam yemeği verecek.

cihan



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs