En Sıcak Konular

Ve Obama Türkiye'de

5 Nisan 2009 21:21 tsi
Ve Obama Türkiye'de ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti bu akşam başladı. Obama'nun uçağı saat 21.00'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. İşte Obama'nın Ankara programı...

Obama'nın kalacağı otele gidişi sırasında iki ayrı güzergah kısa süreli trafiğe kapatılacak.

Yarın saat 10:30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Amerikan Başkanı için 11.45'te Çankaya Köşkü'nde resmi karşılama töreni düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Gül ve Barack Obama ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Obama daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geçecek. Türkiye'ye ziyaretinin 1.5 saatini Meclis'te geçirecek olan Obama saat 14.30'da TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından Başkanlık Makamı girişinde karşılanacak.

Köksal Toptan ile 15 dakika başbaşa görüşecek olan Obama, Toptan'ın makam odasında ayrıca TBMM'de Grubu bulunan muhalefet partilerin liderleriyle de bir araya gelecek.

Barack Obama, sırasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüş alışverişinde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Gül de Obama'yı dinleyecek

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 15.00'te, TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar başkanlığında özel gündemle toplanacak.

Parti liderleriyle başbaşa yapacağı görüşmenin ardından, Genel Kurul'a geçecek. Obama, TBMM Başkanlığı makamının bulunduğu E Bloktan Genel Kurul Salonunun bulunduğu Ana Binaya geçerken, diğer devlet başkanları veya cumhurbaşkanlarının kullandıkları Şeref Kapısı yerine "1 numaralı kapı"yı tercih edecek.

Obama'nın, Genel Kurul'da yapacağı konuşma, Meclis Televizyonu'ndan canlı yayınlanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de ABD Başkanı Obama'yı dinlemek üzere, TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

Meclis'e ziyaretçi alınmayacak

Obama'nın konuşmasını 165 yabancı basın mensubu ile TBMM'de görev yapan 200'e yakın Türk basın mensubu, basın locasından izleyecek.

Barack Obama'nın TBMM'ye ziyareti nedeniyle yarın Meclise ziyaretçi alınmayacak. Yayımlanan genelgeyle de Mecliste görev yapan personelden, yaka kartlarını kesinlikle takmaları ve görev yerlerinin dışına çıkmamaları istendi.

Aynı gün, TBMM yerleşkesine milletvekillerine ait özel araçlar ve Meclis'in resmi araçları dışında araç alınmayacak. Bu arada TBMM, Obama'yı karşılamak üzere tüm hazırlıklarını tamamladı.

İktidar ve muhalefet kulislerinin önündeki mermer zemin yıkanırken, Genel Kurul Salonu'nda da titiz bir çalışma yürütüldü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Barack Obama daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. İkili görüşme sonrası ortak açıklama yapacak.

Obama Erdoğan ile görüşmesi sonrası İstanbul'a hareket edecek.

aa-cnnturk



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs