En Sıcak Konular

Ankara'da yollar kapanacak

5 Nisan 2009 21:00 tsi
ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara'ya gelişi nedeniyle kalacağı otele gidişi sırasında iki ayrı güzergah kısa süreli trafiğe kapatılacak.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara'ya gelişi nedeniyle üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Obama'nın kalacağı otele gidişi sırasında iki ayrı güzergah kısa süreli trafiğe kapatılacak.

ÜSTDÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ABD Başkanı Obama'nın akşamsaatlerinde Ankara'ya yapacağı ziyaret öncesinde Ankara polisi tarafından üstdüzey güvenlik önlemleri alındı.

Obama, uçağın Esenboğa Havalimanı'na inmesi ve karşılama törenininardından, havaalanında bekletilen ikiz makam arabasından birine binecek.Obama'nın Ankara'da kalacağı Sheraton Oteli'ne gidişi sırasında iki ayrıgüzergahta güvenlik önlemleri alınacak.

Bu kapsamda, bir numaralı güzergah olarak belirlenen Çevre Yolu, Doğukent, Kahire caddeleri, Yıldız, Atakule kavşakları, Çankaya, İran ve Arjantin caddesi ile 2 numaralı güzergah olarak belirlenen TOKi varyantı, İrfan Baştuğ ve Çankırı Caddeleri, Atatürk Bulvarı, Kuğulu Kavşağı ile İran ve Arjantin Caddeleri geçiş öncesi ve sırasında aynı anda trafiğe kapatılacak.

Her iki güzergahı takip eden iki ayrı makam otomobiline de çok sayıda eskort araç ve özel donanımlı araçlar eşlik edecek. Her iki güzergahta gün boyunca güvenlik önlemleri devam edecek. Obama'nın geçeceği yol ve diğer güzergahın hassas noktalarına özel harekat timine mensup polisler konuşlandırılacak.

Obama'yı taşıyan araç şehre seyir halindeyken jammerlar (frekans karıştırıcı) devreye sokulacak. ABD Başkanı Barack Obama'nın kalacağı otelde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Otelin 24 katlı kule binası bir günlüğüne tamamıyla Obama ve ekibine tahsis edilirken, otelin çevresindeki binalar ile cadde ve sokaklarda da çok yoğun önlemler alındı.



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs