En Sıcak Konular

Meteorolojiden yağış uyarısı

5 Nisan 2009 20:11 tsi
Yurdun çeşitli bölgelerine kuvvetli yağış geliyor. Hava sıcaklığı ise yağış alan yerlerde 2 ile 4 derece azalacak... İşte bölgelere göre haritalı hava durumu:

Yurdun çeşitli bölgelerine kuvvetli yağış geliyor. Hava sıcaklığı ise yağış alan yerlerde 2 ile 4 derece azalacak, kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde 2 ile 4 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, sabah saatlerde Hakkari ve Şırnak, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı (Konya, Karaman, Niğde, Aksaray ve Eskişehir) ile gece saatlerinde Marmara'nın güneyi (Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Bilecik), Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara çevrelerinde aralıklarla yağış bekleniyor. Genellikle sağanak, Ege ve Batı Akdeniz'de gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Güney ve Kıyı Ege (Muğla, Ayın, İzmir, Manisa, Denizli, Afyon ve Uşak) ile Batı Akdeniz'de (Antalya'nın iç ve batı kesimleri, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise yağış alan yerlerde 2 ile 4 derece azalacak, kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde 2 ile 4 derece artacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

SEL VE YILDIRIM DÜŞMELERİNE DİKKAT

Meteoroloji, genellikle sağanak, Ege ve Batı Akdeniz'de gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Güney ve Kıyı Ege (Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Afyon ve Uşak) ile Batı Akdeniz'de (Antalya'nın iç ve batı kesimleri, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi ile Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı uyarıda bulundu.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, güney ve doğu kesimleri çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Bilecik çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. geçecek. Sabah saatlerinde Kocaeli çevrelerinde sis görülecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri (İzmir, Aydın, Muğla) ile zamanla Manisa, Denizli, Afyon, Uşak ve Kütahya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak ve Afyon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz bölümü ile Mersin'in iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya (Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki ve Alanya), Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Sabah saatlerinde Adana çevrelerinde sis görülecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, güneyi ile zamanla batı kesimleri parçalı çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Konya, Karaman, Niğde, Aksaray ve Eskişehir, gece saatlerinde Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı, akşam ve gece saatlerinde iç kesimleri çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Zonguldak ve Bartın çevrelerinde sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları çok bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Güneydoğusu parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Hakkari ve Şırnak çevreleri kısa süreli yağmurlu, kuzey ve batısı parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Doğusu parçalı ve çok bulutlu, batısı parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Diyarbakır ve Batman çevrelerinde sis görülecek.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs