En Sıcak Konular

Olmert hakkında yeni dava istemi

5 Nisan 2009 14:59 tsi
İsrail Başsavcısı, eski Başbakan Ehud Olmert hakkındaki iddialarla ilgili olarak yeni bir ceza davası açılabileceğini bildirdi.

Olmert'in avukatlarını bu yönde bilgilendiren Başsavcı Mehanem Mazuz, Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı olduğu dönemde bir iş ortağını kayırdığı iddiası hakkında Olmert'i dinlemeyi planlıyor.

Ehud Olmert hakkındaki iddialar ilk kez, Kamu Müfettişi Micha Lindenstrauss'un 2007 Nisanında yayımlanan bir raporun ardından başlattığı soruşturmayla ciddiyet kazanmıştı.

Ariel Şaron hükümetinde bakanlık yaptığı sırada Olmert'in bakanlığa bağlı olan Yatırım Merkezinde yakın arkadaşı ve iş ortağı avukat Uri Masser'e kredi verilmesi için devreye girdiği iddia ediliyor.

Olmert'in halkla ilişkiler danışmanı Amir Dan ise Mazuz'u eleştirerek, böyle küçük bir olayın soruşturulmasının niye üç yıl aldığını anlamadığını belirtti ve temelsiz olduğunu savunduğu soruşturmanın, diğerlerinde olduğu gibi, herhangi bir suçlamaya gidilmeden kapanacağına inandığını söyledi.

Dan, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "Asla mahkemelerin sonuçlanmasını bekleme sabrı göstermeden insanları hemen mahkum ediyoruz" diye konuştu.

Başsavcı Mazuz, Olmert hakkında yürütülen soruşturma dosyalarından, "çifte faturalandırma" iddialarıyla ilgili olarak da dava açılmasını isteyebileceğini, geçen kasım ayı sonunda kamuoyuna duyurmuştu.

Polis, geçen ay, Olmert ailesinin Kudüs'ün seçkin Cremieux Caddesi'nde bulunan evleriyle ilgili olarak, evin sahibi müteahhide Kudüs Belediyesindeki işlerinde kolaylık gösterilerek evin ucuza alındığı yolundaki iddialara ilişkin dosyayı kapatmıştı. Olmert hakkındaki soruşturmalarda kapanan bir başka dosya da, İsrail Halk Bankasının (Bank Leumi) özelleştirilmesi sırasında Avustralyalı iş adamı Frank Louie lehine devreye girdiği iddialarıyla ilgiliydi.

hurriyet



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,994 µs