En Sıcak Konular

Lübnan Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

5 Nisan 2009 12:22 tsi
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, bu ay sonlarında Türkiye'ye geliyor. Süleyman, 1950'lerden bu yana Türkiye'ye gelen ilk Lübnan cumhurbaşkanı olacak.

Katar'da yayınlanan The Peninsula gazetesi, Lübnanlı bir hükümet kaynağına dayandırdığı haberinde Süleyman'ın 21 Nisan'da gerçekleşecek ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya geleceği belirtildi. Görüşmelerde ise bu yaz Lübnan'da gerçekleşecek seçimlerin yanı sıra Arap barış süreci gibi konuların ele alınacağı aktarıldı.

Lübnan'ın Sesi radyosu da Cumhurbaşkanı Süleyman'ın, İsrail ile yürütülen barış görüşmelerinde Lübnan'ın resmi duruşunu aktaracağını kaydetti. Türk ve Lübnanlı yetkililerin görüşmelerinin ayrıca İsrail'in Lübnan'da işgal ettiği topraklar hakkındaki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına da odaklanması bekleniyor. Lübnan'ın Şeba Çiftlikleri, Kefer Şuba Tepeleri ile sınır köyü Gajar'ın kuzeyinde kalan kısımlar halen İsrail işgali altında bulunuyor.

Lübnanlı kaynaklar, görüşmelerde ayrıca İsrail'e roket saldırılarının olduğu Lübnan'ın güneyindeki durumun da ele alınacağını belirtti.

Görüşmelerde Cumhurbaşkanı Gül ve Süleyman'ın, Lübnan iç politikasını, güvenlik ve istikrar konularını, ulusal diyalog konusunu ve 7 Haziran'da gerçekleşecek parlamento seçimlerini ele almaları da bekleniyor.

Mişel Sülayman bu ziyaretle, 1950'li yıllardan bu yana Türkiye'ye giden ilk Lübnan Cumhurbaşkanı olacak. O tarihlerde Lübnan Cumhurbaşkanı Camille Chamoun, Anadolu kentlerini kapsayan bir ziyaret gerçekleştirmişti.

cihan



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,639 µs