En Sıcak Konular

Bakan Çiçek'ten barolar için ağır itham

5 Nisan 2009 11:13 tsi
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, baroların belli olaylar karşısında yayınladıkları bildirilerin tamamen ideolojik olduğunu iddia etti. Çiçek bir uyarıda bulundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ideolojiler hukukun emrinde olması gerekirken, hukuk ideolojilerin emrine verildiğinde bir hukuk körlüğü, ideoloji körlüğü ortaya çıkacağını ve bunun da kargaşa meydana getireceğini söyledi.

Yozgat Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Başbakan Yardımcısı Çiçek, Avukatlar Günü'nde NATO'yu, Rasmussen'i konuşmayacağını belirterek, "Her yerde hukukun önemini anlatmaya çalışıyoruz. Ama ideolojilerin en çok istismar ettiği alan da hukuk alanıdır. Maalesef bugün Türkiye'de yaşanan bir kısım kargaşanın, bir kısım işlerin çözümsüz hale gelmesinin, bir kısım işleri birlikte konuşmamıza rağmen bir sonuca varamayışımızın en temel sebeplerden bir tanesi ihtilafa hukuk gözüyle değil, hangi ideolojiye vakıfsak o gözle bakmış olmamızdır" dedi.

İdeolojiler hukukun emrinde olması gerekirken, hukuku ideolojilerin emrine verdiğinizde en azından bir hukuk körlüğü, bir ideoloji körlüğü ortaya çıktığını söyleyen Çiçek, bunun da Türkiye'de kargaşa meydana getirdiğini ve bu manada yeteri kadar objektif olmayan kurulların başında baroların geldiğini kaydetti.

Çiçek, "Baroların belli olaylar karşısında yayınladıkları bildirilere baktığınız zaman zerre kadar hukuk görmüyorum, ama ağzına kadar ideoloji görüyorum. İdeolojinin olduğu yerde de hak hukuk heba edilip gidiyor. Barolarımızın eski usul bu mesleği sürdürmesi fevkalade zordur. Her konuda demeç veren barolar kendi meslekleriyle ilgili bir tek yasayı eğer 6 senedir hazırlayıp Meclis'in önüne getiremiyorlarsa, o zaman bu meslek örgütlerinin de ne anlam ifade ettiğini çok iyi görmek lazım. Bu meslek örgütleri meslek meseleleriyle değil, çağdaş gelişmelere uygun bir meslek anlayışını ortaya koymak değil, hangi ideolojiyi temsil ediyorsa o ideolojinin değirmenine su taşıyan örgütler haline gelmiş olurlarsa, bir kargaşa, bir hukuki sıkıntı ortaya çıkar. Adli yıl açılışlarında başkanların konuşmalarına bakıyorum; bir hukuk adamının konuşmasından ziyade, bir siyasi parti mesajı gibi konuşmalar yapılıyorsa, o zaman bu meslekte mesafe almada ciddi zorluklar çıkar" diye konuştu.

Avukatların sosyal güvenlik problemleri, mesleğe girişte problemleri ve mesleğin içinde problemlerinin olduğunu belirten Çiçek, "Hakikaten çok zor şartlarda bu görev ifa ediliyor. Ama bunu değiştirmek sizlerin elinizde. Yeter ki böyle bir yasayı bir an evvel Barolar Birliği'nin hazırlayıp, Meclis'in önüne sunacak hale getirmiş olmasıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yozgat Barosu, Adalet Bakanı olduğu dönemde Yozgat'a kazandırdığı Adliye Sarayı ve diğer hizmetlerinden dolayı Başbakan Yardımcısı Çiçek'e teşekkür plaketi verdi.


haber7



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,503 µs