En Sıcak Konular

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

5 Nisan 2009 10:34 tsi
Meclis, bu hafta önemli bir ziyarete ev sahipliği yapacak, ayrıca, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopter kazasını konuşacak.

Meclis, haftaya ABD Başkanı Barack Obama'yı ağırlayarak başlayacak.

ABD Başkanı Barack Obama, yarın TBMM Başkanı Köksal Toptan, ardından sırasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile Mecliste görüşecek.

TBMM Genel Kurulu, yarın özel gündemle toplanacak. ABD Başkanı Obama, Genel Kurula hitap edecek.

Genel Kurul, 7 Nisan salı günü uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarını görüşecek. Gündemde uzun süreden beri bekleyen yaklaşık 20 tasarı ele alınacak.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından AK Parti, CHP ve MHP tarafından verilen araştırma önergeleri, 8 Nisan çarşamba günü ele alınacak. Birleştirilerek görüşülecek olan önergenin kabul edilmesi konusunda grupların mutabakatı bulunuyor.

Genel Kurul, 9 Nisan perşembe günü, görüşmelerine daha önce başlanan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını ele alacak.

Tasarı, imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasına imkan sağlıyor.

KOSGEB hedef kitlesinin imalat sanayi dışındaki küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve girişimcileri de kapsayacak şekilde genişleten düzenleme, bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler ''girişimci'' olarak tanımlanıyor.

Kuruluş tarafından verilecek hizmetler ve desteklerden yararlanacak işletmelere ilişkin sektörel ve bölgesel öncelikler, günün ekonomik ve sosyal şartlarına göre Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.

KOSGEB, girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli tedbirleri alacak ve bu kapsamda girişimleri ve girişimcileri destekleyecek.

İşletmeler arası işbirliğini geliştirme, yerli veya yabancı sermaye katkısı ile gerçekleştirilecek ortak yatırımların oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını destekleme, yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerekli tedbirleri alma ve destekleri sağlama da KOSGEB'in görevleri arasında yer alacak.

KOSGEB Genel Kurulu, yılda iki yerine bir defa toplanacak.

Genel Kurul, bu hafta 15.00-19.00 saatleri arasında çalışacak.

-ADALET KOMİSYONU-

TBMM Adalet Komisyonu, bu hafta Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edecek.

Daha önceki birleşimlerde tasarının 385 maddesini kabul eden Komisyon, 8 Nisan çarşamba, 9 Nisan perşembe ve 10 Nisan cuma günleri toplanarak, çalışmalarını sürdürecek. Tasarı, 455 maddeden oluşuyor.
 
aa



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,486 µs