En Sıcak Konular

İstanbul'da Obama trafiğine dikkat

5 Nisan 2009 09:07 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD Başkanı Barack Obama'nın İstanbul'a yapacağı ziyaret sırasında alıcanak önlemleri sıraladı. İşte trafiğe kısa süreli kapanacak yollar:

İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD Başkanı Barack Obama'nın İstanbul'a yapacağı ziyaret sırasında 8 bin 800 emniyet personelinin görev yapacağını belirterek, Obama'nın konvoyunun geçişi sırasında yaya geçitlerinde kısa süreli kapatmalar yapılacağını, metrobüs, tramvay ve şehir hatları vapur seferlerinde herhangi bir aksamanın olmayacağını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Güler, Obama'nın İstanbul ziyareti sırasında alınacak tedbirler içerisinde en önemlisini ''ulaşım ve trafikle'' ilgili tedbirlerin oluşturduğuna dikkati çekti.

İstanbulluların günlük hayatını etkilemesi bakımından, hayatın normal akışına en az müdahale olabilecek tarzda bir tedbir planlamasının yapıldığını kaydeden Güler, ziyaret sırasında güvenlik amaçlı kontrollü bir geçişin sağlanacağını ifade etti.

Güler, ''Kısa süreli yol kapatmalar olacaktır. Geçiş sırasında yaya geçitlerinde kısa süreli kapatmalar olacaktır. Programın akışı içeresinde yer yer belli kapatmalar olabilecektir. Metrobüs, tramvay ve şehir hatları vapur seferlerinde herhangi bir aksama olmayacaktır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum'' dedi.

Muammer Güler, sadece Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camisi ziyaretlerinin yapılacağı saatlerde, ''Kabataş, Sirkeci ve Aksaray tramvay hatlarında'' çok kısa süreli bir kesintinin yaşanabileceğini belirterek, ''Bu tedbirler sırasında 8 bin 800 emniyet personeli görev yapacak'' diye konuştu.

Ziyaretle ilgili etkinliklerin yoğun olduğu bölgelerde, bir lise ve ilköğretim okulunda 7 Nisan salı günü eğitime bir gün ara verileceğini kaydeden Güler, vatandaşların polisin uyarı ve yönlendirmelerine uymalarını rica etti.

Güler, İstanbullulardan kısa süreli beklemeleri anlayışla karşılamalarını istediklerini, bunun önemli bir ziyaret olduğunu, Medeniyetler İttifakının 2. Forumu'na 7 devlet başkanı, 36 bakan, 13 uluslararası kuruluşun başkanının da katılacağını bildirdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD Başkanı Barack Obama'nın İstanbul'a yapacağı ziyarete ilişkin tüm tedbirlerin planlandığını bildirdi.

Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, 6-7 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Medeniyetler İttifakı 2. Forumu ile ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretine ilişkin alınacak tedbirler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, ''Obama'nın İstanbul ziyaretini gölgede bırakacak bir istihbaratın bulunup bulunmadığının'' sorulması üzerine, ''Bu tip ziyaretlerle ilgili çok geniş çalışmalar yapıldığını söyledi. Güler, ''ABD yetkilileri ile uzun görüşmeler yapıldı. Bütün tedbirler önceden planlandı. Bu ziyaretlerin hassasiyetleri vardır, buna göre bir çalışma yapılır'' dedi.

İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA KAPATILACAK YOLLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, forum ve ziyaret kapsamında ihtiyaç duyulduğunda şu güzergahlar trafiğe kapatılacak:

Sefaköy D-100 yolu güney katılımı, Küçükçekmece D-100 yolu Florya ayrımı, Şükrü Balcı Polis Okulu istikameti ve güney katılımı, Basın Ekspres yolu havalimanı istikameti ve D-100 güney katılımı, Florya ışıklardan, Askeri Havalimanı istikameti, Askeri Havalimanı kavşağından sivil havalimanı kavşağına kadar olan bağlantı yolu.

Atatürk Havalimanı A, B, C, kapılarından çıkışlar, CNR fuar merkezi çıkışları, Atatürk Havalimanı'ndan itibaren Esentepe Balmumcu ayrımına kadar D-100 yolu tüm güney katılımlar.

Boğaziçi Köprüsü'nden Beşiktaş istikameti, Zincirlikuyu'dan Balmumcu, Barbaros Bulvarı ve Beşiktaş meydanına açılan tüm cadde ve sokaklar, Yıldız Posta Caddesi'nden Balmumcu istikameti, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Dolmabahçe Sarayı ve Conrad Otel istikametine olan cadde ve sokaklar, Conrad Otel'den Galata Köprüsü istikametindeki Barbaros Bulvarı, Beşiktaş, Çırağan, Dolmabahçe, Meclis-i Mebusan ve Kemeraltı caddeleri ile bu caddelere çıkan sokaklar, Mete Kavşağı ve Süzer Plaza'dan Dolmabahçe kavşağına inişler.

Tophane-i Amire Binası çevresindeki cadde ve sokaklar, Perşembe Pazarı Tershane Caddesi'nden ve Şişhane'den Unkapanı köprüsüne gidiş, Unkapanı Bankalar Caddesi, Unkapanı Köprüsü'nden Gülhane alt kapı istikametine tüm cadde ve sokaklar, Gülhane tramvay durağı, Beyazıt Meydan'dan Sultanahmet Meydanı'na kadar tüm cadde ve sokaklar, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarına çıkan tüm cadde ve sokaklar. Sirkeci Meydanı'ndan Askeri Havalimanı kavşağına kadar Sahil Kennedy Caddesi'ne çıkan tüm cadde ve sokaklar.

aa



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,454 µs