En Sıcak Konular

DTP'li Ayna Çiçek'e yüklendi

4 Nisan 2009 21:17 tsi
DTP'li Ayna, 'Ermenistan sınırına dayandılar' diyen Cemil Çiçek'e yüklendi

Demokratik Toplum Partisi Eşbaşkanı Emine Ayna, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaları yorumlayarak DTP'nin başarısına dikkat çekti.

DTP İl Başkanlığı Binası'nda, Ağrı'da 4 gündür devam eden olayları değerlendiren Ayna, bu olayların kendilerini de üzdüğünü söyledi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in 'DTP Iğdır'ı aldı. Ermenistan sınırına dayandı' sözlerini yorumlayan Ayna, "Bu kinci ve nefret dolu bir söylemdir. Ne demek Ermenistan sınırına dayandı. AKP'nin belediyeleri var, DTP'nin de belediyeleri var. AKP belediyelerini kaybetti, DTP kazandı hepsi bu. Bunu bu şekilde değerlendirmek, bu şekilde ele almak Kürtlere bir bütün düşman gözü ile bakmak demektir. Iğdır halkını Cemil Çiçek düşman ilan etti. Şimdi böyle bir bakan, böyle bir başbakan olursa, böyle bir vali böyle bir emniyet müdürü, böyle emniyet güçleri olur. Baştakiler neyse emri altındakilerde odur" dedi.

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Ağrı Valisi tarafından telefonla hakarete uğradığını dile getiren Emine Ayna, "Cemil Çiçek'in açıklamaları Ağrı Valisi'ni cesaretlendirerek Van Milletvekilimiz Özdal Üçer'e hakaret etmesinin yolunu açmıştır. Muhakkak bu kişiler hakkında hukuki işlemlerimizi yapacağız. Suç duyurularında bulunacağız. Van Valisi, Van Emniyet Müdürü, Siirt Valisi, Siirt Emniyet Müdürü de aynen böyle yaptı. Sonuçları ortada. Genelkurmay'ın bir açıklaması var. Doğrudur düşünmeliler. Sonuçları itibarı ile davranışlarının yaklaşımlarının Kürt halkına sonuçlarını iyi değerlendirmeliler, düşünmeliler. Bu halka düşmanlık edene bu halk cevap verir. Bugün Cemil Çiçek düşmanlık ediyor. Bitişini hazırlıyor. Ağrı Valisi, Ağrı Emniyet Müdürü bu halka düşmanlık ediyor, bitişini hazırlıyor. İnanın şunu yapabilirdik, yetkimiz var. Şu anda Van Valisinin makamına girip karşımızda hazır olda durdurabilirdik. Yetkimiz var. Ama çözümü orda görmüyoruz. Bu yüzden Ağrı'da bu şekilde yaklaşıyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasına DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve partililer katıldılar.

Ajanslar



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs