En Sıcak Konular

Öcalan'ın doğum gününde büyük çatışma

4 Nisan 2009 20:43 tsi
Halfeti'de Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için toplanan grupla polis arasında çatışma çıktı.

Halfeti ilçesi'ne bağlı 11 Nisan Beldesi'nde Abdullah Öcalan'ın doğum yeri olan Ömerli Köyü'ne gitmek isteyen, aralarında DTP milletvekilleri İbrahim Binici, Gülten Kışanak ile bölgedeki DTP'li belediye başkanların da bulunduğu yaklaşık 5000 kişi, köye 20 kilometre kala oluşturulan güvenlik bölgesinde durduruldu.

Ancak doğum günü kutlaması için toplanan kalabalık arasından ayrılan yaklaşık 500 kişi, yolun tepelik noktalarına çıkarak buradan polis ve askerlere taş ve molotof kokteyl yağdırmaya başladı. Güvenlik güçleri de bu gruba tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Bölgede gerginlik sürüyor.

Kalabalık, Ömerli Köyü'ne 20 kilometre kala, geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgede güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Saat 12.00 sıralarında araçlardan inen kalabalık, yaya olarak köye gitmek için yürümek isteyince engellendi. Kalabalık arasından ayrılan 500 kişilik grup, tepelik bölgelere çıkarak buradan asker ve polislerin üzerine taş ve molotofkokteyli attı. Güvenlik güçleri de tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek, bir çoğunun yüzü bezle kapalı olan gruba müdahale etti. Kalabalık sık sık Türkçe ve Kürtçe olarak PKK ve Öcalan lehine slogan attı.

ÖLÜ VE YARALI VAR
 
Gösteriler sırasında atılan taşlarla başından yaralanan ve Suruç İlçesi'nden Halfeti'ye geldiği anlaşılan  27 yaşındaki Mustafa Dağ adlı bir kişi kaldırıldığı Birecik Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı.Adı açıklanmayan bir kişinin de öldüğü belirtiliyor. Ayrıca 7 kişinin yaralandığı da gelen bilgiler arasında...
 
Olaylarda 20 yaşındaki Ramazan Kurnaz'ın da ağır yaralandığı bildirildi.
 
MİLLETVEKİLİNE TAZYİKLİ SU
Güvenlik bölgesinde bekletilen ve aralarında   DTP Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu 150 kişilik grup yürümek isteyince, polis panzerle üzerlerine tazyikli su sıktı. Milletvekili de tazyikli su altında kalınca sırılsıklam oldu.

Biber gazından da gözleri etkilenen Ayla Akat Ata tepki gösterdi, güvenlik güçleri, bir süre daha su sıkmaya devam etti. Bu arada zaman zaman polise taş atan tepelikteki kalabalık, yere yan yana oturup Apo ve PKK yazısı oluşturdu.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da güvenlik bölgesinde olayların kontrol altına alınmasıyla ilgili çalışmaları koordine etti.

Ajanslar



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,937 µs