En Sıcak Konular

Eskişehir’de NATO ve Obama protestosu

4 Nisan 2009 16:34 tsi
ESKİŞEHİR’de sol görüşlü gruplar yaptıkları basın açıklamasında NATO’nun dağılmasını, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’ye gelmemesini istedi.

Aralarında Eskişehir Halkevleri, EMEP, ÖDP ve TKP üyelerinin bulunduğu yaklaşık 150 kişi Porsuk Bulvarı Migros mağazası önünde basın açıklaması yaptı. Kalabalık ellerinde ‘NATO dağıtılsın, üsler kapatılsın’, ‘Obama gelme’, ‘Tayyip, Obama’yı da alıp al git’ yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Sık sık ‘ABD askeri olmayacağız’, ‘NATO dağıtılsın’ ve ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları atan kalabalık ‘Savaş örgütü NATO dağıtılsın’ yazılı bir dövizi de Porsuk Çayı’na bıraktı. Eyleme katılan bir grup genç yere yatıp vücutları ile ‘NATO’ya Hayır’ yazısı oluşturdular.

Protesto eylemine katılan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Öge NATO’nun dağılmasını ve Obama’nın Türkiye’ye gelmemesini istedi. Öge şöyle dedi:

“Dünya barışını ve güvenliğini sağlayacağını iddia eden NATO, bugüne kadar milyonlarca insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olmuştur. NATO, dünyada savaşlara neden olmanın yanında tek tek kendine bağımlı ülkelerde yasadışı örgütlenmelerin kurulmasına ön ayak olmuştur. NATO’nun ve ABD’nin askeri olmak ve onların, yani emperyalistlerin çıkarları için ölmek istemiyoruz. NATO’nun yeni patronu, dünya halklarına allanıp, pullanıp siyah renkli diye satılmak istenen, tekellerin yeni temsilcisi ABD Başkanı Obama’yı ülkemizde görmek istemiyoruz.”

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasına katılanlar yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Hürriyet



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,733 µs