sınır tanımayan darbeciler! | " /> sınır tanımayan darbeciler! | "/>

En Sıcak Konular

Fişlemede sınır tanımayan darbeciler!

4 Nisan 2009 13:13 tsi
Fişlemede sınır tanımayan darbeciler! Savcılar dahil toplam 11 bin 960 kişinin fişlendiği ortaya çıktı

Ergenekon soruşturmasında ele geçen belgelerde Türkiye’nin birçok ilinde eğitim, sağlık, emniyet, PTT, RTÜK görevlileri, üst düzey bürokratlar, bakanlık, milletvekilleri, siyasi parti yöneticileri, sanatçılar, gazeteciler, generaller, savcılar dahil toplam 11 bin 960 kişinin fişlendiği ortaya çıktı. Belgelere göre örgüt üyeleri birbirini fişlemiş.

İkinci Ergenekon iddianamesinde yer alan çok sayıda fişleme belgesi, sanıklar eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Tunç Akkoç ve Aczmendi Tarikatı lideri Müslüm Gündüz’ün sağ kolu ve Ersöz’ün istihbarat elemanı Yüksel Dilsiz’den ele geçirildi. Belgelerde örgütün toplam 11 bin 960 kişi ile 243 okulda sayısı belirtilmeyen öğrencileri fişlediği ortaya çıkıyor.

Özellikle Tolon, Eruygur ile Ersöz’den ele geçen belgelerdeki bilgiler hemen hemen aynı. Fişleme dışında istihbari bilgiler kapsamında 1999 yılında birçok ilde toplam 243 lise düzeyindeki eğitim kurumunda bazı öğrenci ve öğretim görevlileri hakkında irticai faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla raporlar bile tutulmuş.
2002-2003 yılları arasında değişik bankalardan ve kamu kurumlarında başbakanlığa ve bakanlığa 953 kişinin atandığı belirtilen belgelerde ağırlıklı çalışmanın ise AKP’ye yönelik olduğu gözüküyor. AKP’li tüm vekiller hakkındaki iddiaların yer aldığı belgelerde bazılarının karşısına “tarikatçı” diye not düşülmüş. Belgelerde bakan ve akrabaları da fişlenmiş. “Oluşum” adlı dokümanda eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski Devlet Bakanı Güneş Taner, Alaattin Çakıcı, işadamı Korkmaz Yiğit, işadamı Kemal Gülman, “Örtülü faaliyetler” isimli dokümanda ise emekli Orgeneral Çevik Bir hakkında da bilgiler verilerek fişlendiği tespit edildi.

Zekeriya Öz de var
İddianamede ayrıca sanıklardan ele geçen belgelerde, Adana, Diyarbakır, Sivas, Malatya, Adana, Kahramanmaraş, Van’da bazı öğretim görevlileri, PTT çalışanları, öğrenciler hakkında bilgiler tutulduğu, Emniyet Müdürlüğü Kararnamesi’nde ismi geçen emniyet görevlileri, Fazilet Partili milletvekilleri ile 2004 yılında yerel seçimlerinde AKP’den belediye başkanı olanlar, kaymakamlar ve Ergenekon soruşturmasını yürüyen Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, soruşturmada görevli emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu on binlerce şahsın fişlendiği belirlendi.
Ele geçen belgelerde örgütün kendi içindekileri de ‘Ulusalcılar’ başlığı altında fişlediği belirtiliyor. Bu listede şu isimler yer alıyor: Emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, gazeteci Ayşe Asuman Özdemir, Doç. Dr. Emin Gürses, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, yazar Ergün Poyraz Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, yazar Erol Mütercimler, ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Tuğamiral İlker Güven ile emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin.

Taraf



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs