En Sıcak Konular

Gül, Merkel'i bozguna uğrattı!

4 Nisan 2009 12:00 tsi
Alman basını, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in Türkiye'nin itirazı nedeniyle dün akşam yeni NATO Genel Sekreteri olamamasıyla ilgili haberlerde, "hatalı başlangıç" yorumu yaptı.

Der Spiegel dergisi, "NATO zirvesinde hatalı başlangıç yapıldı. NATO liderleri, Türkiye'nin direnişinden dolayı planlamaların aksine, favori olarak gösterilen Rasmussen üzerinde genel sekreter olması konusunda anlaşma sağlayamadı. Bu konu Başbakan Merkel için büyük bir yenilgiye dönüşebilir" ifadesini kullandı.

Die Welt gazetesi, "NATO'nun 60. yıl zirvesinde hatalı başlangıç oldu. Devlet ve hükümet başkanları dün akşam genel sekreter konusunda anlaşamadı. Türkiye, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in seçilmesini bloke ediyor. Bu, Başbakan Angela Merkel'in ilk yenilgisi" yorumuna yer verdi.

Süddeutsche Zeitung da, "ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Rasmussen'e karşı olan çekincesinden vazgeçirmeye çalıştıklarını, ancak Gül'ün görüşünden vazgeçmediğini" belirterek, "Ve böylece yeni genel sekreter konusunda şimdilik karar alınamadı. Bu da ev sahibinin başarısız bir zirve başlangıcı yaptığı anlamına geliyor" diye yazdı.

"Rasmussen üzerine oynanan aday pokeri" başlığını kullanan Frankfurter Allgemeine Zeitung da, her zaman rutin olduğunu belirttiği NATO genel sekreteri seçiminin, Türkiye'nin direnişi nedeniyle bu kez gerçekleşemediği görüşünü aktardı.

Hürriyet



Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs