En Sıcak Konular

Perinçek: Bir arada bulunma imkanımız yok

3 Nisan 2009 23:03 tsi
Ergenekon'un tutuklu sanığı Doğu Perinçek, "Ortak savunma için bir arada bulunma imkanımız yok" dedi.

"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Adalet Bakanlığı Müfettişi Abdullah Cangür tarafından hazırlanan raporun aksine, ortak savunma hazırlamak için cezaevinde bir arada bulunma imkanları olmadığını" söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Kemal Kerinçsiz, hakkındaki delillere ilişkin değerlendirmelerine devam etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Kerinçsiz'in savunmasına ara vererek, sanık ve avukatların taleplerini aldı.

Söz alan tutuklu sanıklardan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Ergenekon şemasını hazırlayan eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun hakkında suç duyurusunda bulunmalarının ardından, soruşturma için Başbakanlıktan izin istenildiğini" ifade etti.

Bunun üzerine Atasagun'un yaptığı açıklamada, "Ergenekon soruşturmasıyla ilgili eline geçen belgeleri kendisinin hazırlamadığını, saçma sapan ve komik bulduğunu, güldüğünü" söylediğini kaydeden Perinçek, "Atasagun, 'sorumlu olduğum makamlara vermezsem Ergenekoncu diyeceklerdi' dedi. MİT Müsteşarı terörden korkuyor. Aynı zamanda bu tertibi de gösteriyor" diye konuştu.

Perinçek, bu davanın temelinin "Tuncay Güney'in mülakatı ve bununla oluşturulan MİT şeması olduğunu" söyledi.

Tutuklu sanık Nusret Senem de Adalet Bakanlığı Müfettişi Abdullah Cangür tarafından hazırlanan özel denetim raporuna değinerek, bilgisayarla çalışmalarının mevzuata aykırı olarak değerlendirildiğini söyledi.

Sadece cumartesi günleri 1 saat bilgisayar kullandıklarını, duruşmalara verilen uzun aralarda ise bilgisayar kullanmalarına izin verilmediğini ifade eden Senem, kişisel bilgisayarlarının cezaevi ortamında kendilerine verilmesini istedi.

Senem, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak, Cangür tarafından hazırlanan raporun getirtilmesini talep etti.

Perinçek, bu şekilde savunma haklarının engellendiğini öne sürerek, bilgisayar olmaması durumunda elektronik daktilo verilmesini istedi. Mahkeme Heyeti, talepleri değerlendirmek için duruşmaya ara verdi.

aa



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs