flaş gelişme! | " /> flaş gelişme! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da flaş gelişme!

3 Nisan 2009 20:20 tsi
Ergenekon'da flaş gelişme! MİT'ten gelen Ergenekon CD'leri yayın yasağı kapsamına alındı.

Ergenekon davasında mahkeme, 2001 yılında Tuncay Güney'i sorgulayanlar hakkında, "sorgu sırasındaki davranışları" nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

''Ergenekon'' davasına bakan Mahkeme Heyeti, MİT'ten gönderilen, 2001 yılında Tuncay Güney ile yapılan mülakatın orijinal CD'leriyle ilgili yayın yasağı koydu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, verilen aranın ardından alınan kararları açıkladı.

Mahkeme, MİT'ten gelen CD'lerdeki Tuncay Güney'e ait ses kayıtlarının çözümünün bilirkişi aracılığıyla yapıldığını belirterek, çözümle ilgili raporun ve CD örneklerinin talep halinde sanıklar ve avukatlarına verilmesini kararlaştırdı.

Ancak mahkeme, verilecek mülakat metni ve CD üzerinde, ''bunun daha önceki delil dosyalarında bulunmadığı'' ve CMK'nın 187/3. maddesi de dikkate alınarak yayın yasağı konulmasını ve bu konuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını hükme bağladı.

Bu CD içerikleri dikkate alınarak, sorgulanan Tuncay Güney'e yönelik davranışlarla ilgili olarak da mahkeme, sorgulayanlar hakkında gereğinin yapılması için Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Sanıkların cezaevinde bilgisayar kullanamadıkları yönündeki beyanlarına ilişkin de mahkeme, cezaevinde delil klasörlerinin bilgisayar ortamında incelenebilmesinin mevcut mevzuat kapsamında birtakım zorluklar içerdiği anlaşıldığından tüm delil dosyalarının birer kitap haline getirilmesine karar verdi.

Mahkeme, bu kitapların cezaevi kütüphanesine konulup bu dosyada bulunan tutuklu sanıkların incelemesine sunulmasını, basım işleriyle ilgili de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 6 Nisan Pazartesi günü saat 09.30'a bıraktı.




Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs