En Sıcak Konular

''Oyları yaktım'' demesi için CHP'den para...

3 Nisan 2009 19:27 tsi
''100 TL karşılığı İzmit’te CHP’nin oylarını yaktık'' diyen Akçay bugün yalan söylediğini açıkladı.

CHP İzmit İlçe Belediye Başkan Adayı Fikret Toker’in borçları nedeniyle zor durumda olan bir vatandaşa para kara karşılığında  “ Ben sandık müşahidiydim. AK Parti’nin isteği üzerine para karşılığında CHP’nin oylarını yaktım” diye haber yaptırdı iddia edildi.

29 Mart seçimleri sonrası Kocaeli İzmit İlçe de AK Parti Adayı Nevzat Doğan’ın başkanlığı kazanmasının ardından oylarının yakıldığını iddia eden CHP’nin İzmit ilçe Belediye Başkan Adayı Fikret Toker’in, iddialarını dayandırdığı AK Parti’nin gezici müşahidi Yüksel Akçay vicdan azabı çektiği için para karşılığı yalan söyleyip iftira attığını açıkladı.

"3 BİN TL KARŞILIĞINDA SÖYLEDİM"

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Yüksel Akçay, oylarının yakıldığını söylemesi için CHP İzmit Belediye Başkan adayı Fikret Toker’in kendisine 3 bin TL teklif ettiğini öne sürdü.

Gündemi sarsan iddialarından sonra can güvenliği olmadığından dolayı korktuğunu bu yüzden de karakola giderek gerçekleri anlattığını belirten Aygün, kendisi üzerinden kurulan oyunu şöyle anlattı: ''Oylarının yakıldığını söylemem için CHP İzmit belediye başkan adayı Fikret Toker bana 3 bin TL teklif etti. Karşımdaki kişi belediye başkan adayı olduğu için kötü bir şey yaptığımı düşünmedim ve bu yönde bazı gazetecilere açıklama yaptım. Daha sonra suç işlediğimi düşünerek polise müracaat ettim''

"AK PARTİ ADAYI DOĞAN 15 TL TEKLİF ETTİ" DE

AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Nevzat Doğan’ın kendisine CHP’nin oylarını yakmasını için 15 TL teklif ettiğini söylemesini öğütlediklerini ifade eden Akçay iddialarını şöyle sürdürdü: “Ben oyları yaktım diyeceksin, AKP’den 100 TL aldım diyeceksin dediler. Ayrıca Nevzat Doğan, bu işi yapmam için 15 bin TL teklif etti diyeceksin dediler. Tüm söylediğim sözleri bana öğretip söylettiler. Otel odasında Toker ile yalnız kaldık. Toker, sana bir şey söyleyeceğim sende tamam diyeceksin dedi. Sonra bana senin maddi durumun kötüymüş, biz sana bakacağız dedi. Bana 3 milyar teklif etti söylediklerimi aynen gazetecilere açıklayacaksın dedi. Benim de maddi durumun kötü olduğu için kabul ettim. Beni bir tepeye götürdüler. AK Parti İzmit Adayı Nevzat Doğan, sana iş sözü karşılığında CHP’nin oyalarını yaktırdığını söyleyeceksin dediler. 4 gazeteciyi getirdiler oraya bende bana söylenenleri gazetecilere açıkladım. Gazeteciler gittikten sonra Toker, bana kartını verdi, arkanda CHP var sakın çekinme biz sana bakarız dedi. Beni yine Otel Asya’nın oraya indirdiler sadece 50 TL verdiler, seni yarın göreceğiz dediler. Bende can güvenliğimden korkarak polise gidip gerçekleri anlattım. Ben pişman oldum ve vicdan azabı duyduğum için karakola gidip ifade verdim, yaptıklarımı itiraf ettim. Ben evli ve üç çocuk babasıyım. Mağdurum, açım ve açıktayım. Tamamen para karşılığında bu işi yaptım, pişmanım”

CHP'NİN 8 İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

CHP'nin temiz siyaset yapmadığını belirten AK Parti Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün ise asılsız iddialarla kamuoyu oluşturulmak istendiğini iddia etti. Yerel seçimlerin ardından CHP'nin Kocaeli'nde seçim sonuçlarına ilişkin 8 ayrı itirazda bulunduğunu, bu itirazların ilgili seçim kurullarınca kabul edilmediğini söyleyen Aygün, kendilerinin ise tek itirazları sonucu 40 sandıkta belediye meclisi üyeliklerinde kayıt sırasında hata tespit edildiğini ve 1008 oyun iadesinin gerçekleştiğini kaydetti.

Zeki Aygün, ''Milletimiz dürüst, ilkeli siyasete ve istikrara destek verdi. Bazı kişiler kirli, pis oyunlarla iktidara gelme emellerinden vazgeçmeliler'' dedi. Aygün, iddialarla ilgili yasal sürecin başladığını, verilen ifade doğrultusunda kendilerinin de girişimleri olabileceğini dile getirerek, ''Burada olayın bir kahramanı var, ama asıl bu senaryoyu yazanları bulmamız gerekir'' diye konuştu.

haber7



Bu haber 1,001 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs