En Sıcak Konular

"Ulusalcılar dedemi rahat bıraksın"

0 0 0000 00:00 tsi
Menemen'de katledilen Kubilay'ın torunu Mustafa Kubilay, dedesinin ulusalcılar tarafından kullanılmasına karşı olduğunu belirterek "Bazı grupların kendi çıkarları için dedemi kullanması bizi rahatsız etti." dedi.

Menemen'de katledilen Kubilay'ın torunu Mustafa Kubilay, dedesinin ulusalcılar tarafından kullanılmasına karşı olduğunu belirterek "Bazı grupların kendi çıkarları için dedemi kullanması bizi rahatsız etti. Bu işi siyasete alet etmesinler. Eylemi başka günde yapsınlar. Ayın 30'unda yapsın, başka günde yapsın, başka yerde yapsın. Onları engelleyen yok. Ama 23 Aralık'ta olması onların işine geliyor." dedi.  
 
Haftalık haber dergisi Aksiyon son sayısında Kubilay'ın torunu Mustafa Kubilay'ın görüşlerine yer verdi.

Menemen'de katledilen Kubilay, her 23 Aralık'ta resmî törenle anılıyor. Bu yıl ilk defa miting de eklendi bu törenlere. Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen mitinge siyasi parti liderleri katılmazken, Menemen halkı da ilgi göstermedi. Ulusalcıların mitinginden rahatsızlık duyan Kubilay'ın torunu Mustafa Kubilay, dedesinin kullanılmasına karşı çıkıyor: "Bazı grupların kendi çıkarları için dedemi kullanması bizi rahatsız etti. Günün anlamı belli. Bu işi siyasete alet etmesinler. Kubilay'la ilgili olmayan bazı konulara değindiler. Eylemi başka günde yapsınlar. Ayın 30'unda yapsın, başka günde yapsın, başka yerde yapsın. Onları engelleyen yok. Ama 23 Aralık'ta olması onların işine geliyor."

Dedesini anma törenlerine 20 yıldır katılıyor Mustafa Kubilay. Bu yıl Menemen'e gelenlerin sayısının geçmiş yıllara göre daha kalabalık olduğuna işaret ediyor. Bunun nedeni Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) "Menemen'den Çankaya'ya Laik Cumhuriyet Mitingi" düzenliyor olmasıydı.

ADD ve CHP üyeleri başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, 23 Aralık sabahı erken saatlerde otobüslerle Menemen'e taşındı. İzmir ve Harbiye marşları eşliğinde tren istasyonunda başlayan yürüyüş, sloganlar eşliğinde, resmî törenin yapılacağı Kubilay'ın Yıldıztepe'deki anıtına kadar sürdü.

Kubilay ile ilgili törenler geçmişte bu kadar kalabalık değildi ve bu törenlerde eylem düzenlenmiyordu. Eylemin nedeni ise "Çankaya yolları şeriata kapalı" sloganının altında yatıyordu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını engellemeyi amaçlayan bu ulusalcı oluşum, Kubilay'ı anma törenlerinde de boy gösterdi.

Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına haykırarak karşı çıkan Tuncay Özkan'ın

Menemen'de 'ileri geri laflar' ettiğini söyleyen Kubilay'ın torunu Mustafa Kubilay "Madem yapacaksın neden bugünü seçtin. Amaç kalabalığı kullanmaktı. O kalabalığı başka yerde temin edemezsin." diyor.

"Kubilay soyadından gurur duyuyoruz" diyen 44 yaşındaki Mustafa Kubilay, bugüne kadar bu unvanı hiç kullanmadıklarını anlatıyor: "Babam hiçbir zaman soyadını kullanarak bir şey yapmazdı. Ne aile içinde ne de bir başka yerde. Bu soy ismini bugüne kadar menfaat ve çıkar yönünde hiç kullanmadık." Mustafa Kubilay, dedesini kullanarak miting düzenleyenlerin durumunu trajikomik buluyor.

Türkiye için en iyi olanı istediğini söyleyen Mustafa Kubilay, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, genelkurmay başkanımız çok değerli insanlar. Belirli yerde görüş farklılığı olabilir. Onlar 'Ben yapayım daha iyisi olsun' diyor. Ben başbakanın laikliği kaldırmak maksadına hizmet ettiğini sanmıyorum." diye konuşuyor.
 
Zaman



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs