En Sıcak Konular

Büyük güçler tamam diyor, Türkiye diretiyor!

3 Nisan 2009 18:13 tsi
Almanya'da haftalık yayımlanan Die Zeit gazetesi, en büyük NATO ülkelerinin, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri olması konusunda anlaştığını, ancak Türkiye'nin buna haklı olarak karşı çıktığını yazdı.

Gazetenin bu konudaki bir yorumunda, Almanya, İngiltere ve Fransa liderlerinin Rasmussen konusunda anlaştığı, ABD'nin de bu karara sıcak baktığının sinyalini verdiği, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rasmussen'i "NATO'nun siyasi yüzü" olarak görmek istemediği, bunu kendisine bildirdiği ve kamuoyuna da duyurduğu belirtildi.

"En büyük NATO ülkeleri, Rasmussen'in genel sekreter olması konusunda anlaştı. Türkiye, bunu haklı yere önlemek istiyor" denilen yorumda, 2001 yılından bu yana Danimarka'da muhafazakarlarla birlikte ülkeyi yöneten ve sağcı Halk Partisi tarafından dışarıdan desteklenen Rasmussen'in, vergileri indirmesinin yanında ülkesini 2 savaşa sürüklediği ve Avrupa'daki en katı yabancılar yasasını hazırladığı ifade edildi.

"Rasmussen'in, NATO Genel Sekreteri olarak görev yapmasının şimdi artık mümkün görünmediği ve sadece Türkiye'nin bir başbakanının bunu engelleyecek olmasının bile şaşırtıcı bir olasılık olduğu" görüşüne yer verilen yorumda, "Yeni dünya düzenine hoş geldiniz" denildi.

Yorumda, diğer NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları bu duruma ne kadar öfkelenseler de derin bir nefes alıp düşündükleri takdirde, Erdoğan'ın belki de kendilerinin büyük bir hata yapmalarını önlemiş olduğunu anlayabileceği kaydedildi.

Gazete yorumunda, "NATO'yu günümüz dünyasında temsil etmek için doğru kişinin Rasmussen olmadığını Merkel, Sarkozy, Brown ve Obama'ya göstermesi için neden Türkiye'nin bu müdahalesine gerek vardı ki" ifadesi kullanıldı.

A.A.



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs