En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'ndan tarihe geçecek mesaj

3 Nisan 2009 15:57 tsi
BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun 28 Şubat'ta kendisine mesaj gönderen darbeci paşa Çevik Bir'i terslediği ortaya çıktı.

TARİHE GEÇECEK MESAJLAŞMA

“28 Şubat sürecinin en haraketli olduğu dönemde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenen bir etkinliğe kaldım. Salona girdiğimde davetliler arasında yer alan Çevik Bir'i de gördüm. Protokoldeki yerimi aldığımda birisi yanıma yaklaştı ve ‘bu notu size paşam gönderdi' diyerek bir kağıt uzattı. Kağıdın üzerinde ‘Türkiye'nin İran olmasına asla izin vermeyeceğiz?' yazıyordu. Hemen cebimden kalemi çıkarttım. O notun altına aynen şunu yazdım: ‘Biz de Türkiye'nin Suriye olmasına izin vermeyeceğiz.' Kağıdı bir arkadaşımla tekrar Çevik Bir'e gönderdim.”

Çevik Bir ve Muhsin Yazıcıoğlu arasındaki İran-Suriye “atışması” ne anlama geliyordu. 28 Şubat sürecinin kudretli paşası Çevik Bir, Refahyol iktidarını 7 milletvekiliyle ayakta tutan BBP Genel Başkanı'na “irtica” içerikli bir mesaj yolluyor, tabiri caizse ‘ayağını denk almasını” söylüyordu. Muhsin Bey de Türkiye'nin Suriye'deki Baascı rejim gibi bir baskı rejimiyle (ki o dönemde Suriye'de daha baskın bir yönetim vardı) idare edilmesine izin vermeyeceklerini, dolayısıyla darbelere direneceğini söylüyordu.

Hem de kime gönderiyordu bu mesajı?

Bizzat postmodern darbenin komutanı olan Çevik Bir'e. Sözkonusu mesajın anlamı şudur, “siz darbe yapabilirsiniz, ama bizler de bu darbeye direneceğiz. Halkımızın baskıcı bir rejimle ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.” Sadece bu söz bile ölümünün ardından bir değil, onlarca kapağın Muhsin Bey'e ayrılmasına yeter de artar bile.

İşte Muhsin Bey böyle bir adamdı. O dönemde istese çok rahat bir şekilde kendisi de dahil bir iki arkadaşı bakanlık koltuğuna oturabilir, bürokraside istediği makama dava arkadaşlarını yerleştirebilirdi. Ama o “Müslümanların iktidarı”na karşılıksız destek verdi. İşte bu yüzden de başta Sivaslılar olmak üzere halk da onu karşılıksız sevdi.

Rabbim rahmet eylesin, mekanı cennet olsun…

GERÇEK HAYAT DERGİSİ



Bu haber 1,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,973 µs