En Sıcak Konular

O bilgi askerden gelmiş!

3 Nisan 2009 15:14 tsi
O bilgi askerden gelmiş! Kazadan birkaç saat sonra Vali'nin "Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşıldı" açıklaması o bölgeye giden Köylüleri durdurmuştu. Valiye o bilgiyi Asker vermiş...

Rahmet Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter düştüğünde Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ''Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık. Arkadaşlar kendisini hastaneye ulaştıracaklar. Henüz hastaneye kaldırılmadı''demişti.

Bunun üzerine arama çalışmaları durmuştu. Aradan birkaç saat geçtikten sonra helikopterin bulunamadığı ortaya çıkınca, Vali'nin neden böyle bir açıklama yaptığı kuşku uyandırmıştı.

O BİLGİYİ ASKERİ KAYNAK VERDİ

NTV'ye konuşan BBP MKYK üyesi Selçuk Özdağ, Vali'nin kendisine "Yazıcıoğlu'nun durumu iyi' bilgisini bana askeri bir kaynak verdi. O yüzden bu açıklamayı yaptım" dediğini aktardı.

Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını taşıyan helikopterin neden düştüğüne dair tartışmalar devam ederken, Anadolu Ajansı helikopter düştükten sonra Kayseri Valisi'ne dayandırarak ‘Yazıcıoğlu'nun durumu iyi, hastaneye kaldırılıyor” haberini yayınlamıştı.

Bu haber üzerine arama çalışmaları durdu. Hatta helikopterin bulunduğu yerdeki köylüler, "helikopterin gittiği yönü görmüştük ve tahminen bulunduğu yere doğru yürüyorduk ancak "bulundu" haberi gelince geri döndük" açıklamasını yapmışlardı.

Köylülerin geri dönmesi üzerine Yazıcıoğlu'nun ekibi ve sağ olduğu kesin olarak bilinen İHA Muhabiri dondurucu soğukta gece dışarıda kalmışlardı.

Ertesi gün ise arama kurtarma çalışmalarına Jandarma ve Sivil Savunma ekipleri el koyunca köylüler o bölgeye gitmemişlerdi.

Buna rağmen bulunmayınca köylüler ertesi gün bölgeye gitmiş ve helikopteri elleriyle koymuş gibi bulmuşlardı.

Herkes Vali'nin neden böyle bir açıklama yaptığını tartışırken ve Vali'ye yüklenmeye başlarken Anadolu Ajansı, 8 gün önce yayınladığı bu haberi aniden ‘kaynağında doğrulatılamadığı için iptal ettiğini” açıkladı.,

Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi Selçuk Özdağ ise, Kayseri Valisi'nin ‘Yazıcıoğlu'nun durumu iyi' sözlerini NTV'de Canlı Gaste'ye anlattı.

VALİ ASKERİ KAYNAKTAN BİLGİYİ ALMIŞ

Özdağ, “Kayseri Valisi ile helikopter kazası için  görüşen bizzat bendim. Telefonla görüştüm. Sayın Valim ulaşıldığını söyledi. Şu an şurunun yerinde olduğunu bilincinin yerinde olduğunu Biraz sonra Kayseri’ye getirileceğini ifade etti. Ancak helikopterin bulunamadığı ortaya çıkınca, tekrar Kayseri Valisi'ne ulaştım ve bu sözleri hangi kaynaktan aldığını sordum. Kendisi de bana ‘Bu bilgiyi bana askeri kaynaktan biri söyledi' dedi.

ERGENEKONCULAR TEHDİT EDİYOR MUYDU?
Özdağ, Yazıcıoğlu'nun çeşitli yerlerden tehdit aldığını da belirtirken, bu tehditlerin Ergenekonculardan gelip gelmediği sorusuna, “Bu konuda çok fazla bir şey söylemem doğru değil. Devletimiz bunların kim olduğunu biliyor” dedi.

 



Bu haber 1,002 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,202 µs