En Sıcak Konular

Bingöl'de muhalefetin iktidarı sona erdi

3 Nisan 2009 13:44 tsi
Bingöl’ün Solhan İlçesi’nde 41 yıl sonra iktidar partisi Belediye Başkan adayı, belediye başkanlığı seçimlerini kazandı

2004 yılında DYP’den Belediye Başkanlığı kazanan ve 2007 yılında AKP’ye transfer olan Niyazi Çavuşoğlu, 41 yıl sonra İktidar Partisi adına seçimi kazandı.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde en son 1968 yılında dönemin iktidar partisi AP (Adalet Partisi) belediye başkanlığını Aydın Temuçin’le kazanırken, 29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerde Niyazi Çavuşoğlu, AK Parti’den belediye başkanlığını kazanarak, 41 yıllık muhalefetin iktidarına son verdi. 29 Mart 2009’da yapılan Mahalli İdareler seçiminde AKP’den Solhan İlçe Belediye Başkan adayı Olan Niyazi Çavuşoğlu, 41 yıllık Muhalefettin egemenliğine son veren isim oldu.

2004 Yılında DYP’den Solhan Belediye Başkanı Seçilen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan kaos’ta DYP’den istifa ederek AK Partiye geçti. 2 Yıl AK Parti’den Belediye Başkanlığı yapan Çavuşoğlu, 29 Mart Mahalli İdareler seçiminde AK Parti adayı olarak seçimlere girdi. Seçmenlerin 2 bin 439 oyuyla Belediye Başkanlığına seçilen Çavuşoğlu, aynı zamanda İktidar partisinin 41 yıllık özlemine de son veren isim oldu.

Hangi yıllarda kimler kazandı?

1968 yılında AP (Adalet Partisi)’den Aydın Temuçin Belediye başkanlığını kazanırken bu parti iktidardaydı. 1973 yılında CHP’nin iktidar olduğu yılda belediye başkanlığı seçimlerini Solhan’da AP (Adalet Partisi) kazandı. 1977 yılında yapılan Belediye başkanlığı seçimini bağımsız aday Selim Genç kazanırken, 1980 yılında yapılan 12 Eylül Askeri darbesiyle beraber 1984 yılına kadar dönemin Solhan Kaymakamı Hüseyin Önal belediye başkanlığı görevini yürüttü.

1984 yılında ANAP’ın iktidar olduğu dönemde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığını SODEP’ten Sıdık Şahin kazanırken, 1989 yılında yine ANAP’ın iktidarda olduğu dönemde belediye başkanlığını RP’den Tahsin Gül kazandı. 1994 yılında iktidarda DYP’nin başını çektiği koalisyon hükümeti varken yapılan belediye başkanlığı seçimini RP (Refah Partsi)’den M. Emin Düşen kazandı. 1999 yılında genel seçimlerle beraber yapılan yerel seçimlerde yine iktidarda olmayan bir parti olan FP (Fazilet Partisi) ’den M. Emin düşen belediye başkanlığını kazanırken, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde iktidar partisi AK Parti’ye karşı bu kez de DYP’den Niyazi Çavuşoğlu belediye başkanlığı seçimlerinde başarı göstererek belediye başkanı seçildi. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan yerel seçimlerde bu kez Niyazi Çavuşoğlu, iktidar partisi AK Parti’nin adayı olarak seçime girdi. Ak Parti’den seçime giren ve seçimi kazanarak belediye başkanı seçilen Çavuşoğlu’yla beraber 41 yıllık muhalefet büyüsü Solhan’da bozuldu.


Haber 7

 



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs