En Sıcak Konular

Kemal Kerinçsiz, savunmasına devam etti

3 Nisan 2009 13:45 tsi
''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklardan avukat Kemal Kerinçsiz'in, savunmasının alınmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmasında savunmasını yapan Kerinçsiz, iddianamede, ''Büyük Hukukçular Birliğinin, kendisinin talimatıyla Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Ermeni Konferansı'nı engelleme girişiminde bulunduğunun'' ileri sürüldüğünü belirterek, bunun doğru olmadığını savundu.

Kerinçsiz, o dönemde Ermeni diasporasının düğmeye basarak dünyanın çeşitli yerlerinde bu konuyu gündeme getirmek için 3 büyük toplantı organize ettiğini, üçüncü toplantının da Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılmasının öngörüldüğünü iddia ederek, ''İlk defa bir devlet üniversitesinde, Ermeni diasporasının çağırdığı konuklarla ve içerideki işbirlikçilerle yapılan konferansla bu konu devlete dayatılacaktı. Konferansa Türkiye'den karşı tezi savunan kimse davet edilmedi'' görüşünü savundu.

Kemal Kerinçsiz, Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını ifade ederek, ''Türkiye'de hiçbir zaman Kürt meselesi olmamıştır. Türkiye'de olan Ermeni meselesidir. Kürt meselesi de onun içindedir. Türkiye'de Ermeni meselesi konusunda düşünenler, fikir beyan edenler de eninde sonunda koltuklarını kaybederler. En ağır şartlara tabi olurlar'' diye konuştu.

Böyle bir konferansın bilimsel olduğunun asla savunulamayacağını belirten Kerinçsiz, konferansın finansmanı için 300 bin dolara yakın paranın Boğaziçi Üniversitesine yurt dışından geldiğini öne sürdü.

Savunmasında Danıştay saldırısına da değinen Kerinçsiz, ''Bu mahkemedeki oyunun bir perdesinin Danıştay saldırısıyla ortaya konduğu açıktır'' görüşünü ileri sürdü.

Kemal Kerinçsiz, ''Böyle bir davanın sanığı olmak dolayısıyla büyük bir talihsizlik olduğu gibi, 30 yıllık bir hukukçu olarak adalete olan inancımda ne kadar çaba göstersem de umutsuzluğa düştüğümü ifade etmek isterim'' diye konuştu.

İddianamenin 2 bin sayfayı bulmasını da eleştiren Kerinçsiz, iddianamenin ''iyi bir hukukçunun elinde'' 250-300 sayfada yazılabileceğini, sayfalarca gereksiz tekrarlar yapılmayabileceğini söyledi.

Davanın, ülkenin gündemini yaklaşık 2 yıldır işgal ettiğini ve ülkenin ''rayının değiştiğini'' iddia eden Kerinçsiz, Muzaffer Tekin'in avukatlığını aldıktan sonra, savcı Zekeriya Öz'ün ''müvekkiliniz Alman Ajanı ve uyuşturucu kaçakçısıymış'' dediğini, kendisinin bu konuyu araştırarak, söz konusu kişinin Doğu Anadolu'lu bir başka Muzaffer Tekin olduğunu kanıtladığını öne sürdü.

Kerinçsiz, davanın sanıklarının tutarsız ve yalan delillere dayanarak tutuklandıklarını savunarak, Muzaffer Tekin'e yönelik iddianamede ifadeleri bulunan Ali Yiğit'in daha sonra kendisiyle görüşmesinde ifadesini değiştirmek istediğini ve emniyette söylemediği şeylerin yazıldığını, vicdanen masum insanların cezaevinde olmasından rahatsız olduğunu belirttiğini ileri sürdü.

Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz, ''Sayın savcılar, burada masum insanların yatırılması hiç mi yüreğinizi sızlatmıyor? Akşam evinizde nasıl rahat uyuyorsunuz? Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Allah'a nasıl hesap vereceksiniz? Ondan sonra 'İslam dinini savunuyorum' dersiniz. Hangi İslam dini? Yanınızdan geçmiyor sizin'' diye konuştu.

 
aa



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,179 µs