En Sıcak Konular

Kadir Topbaş, mazbatasını aldı

3 Nisan 2009 13:11 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

Kadir Topbaş'a mazbatasını teslim eden İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Şefik Mutlu, Topbaş'ın yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak, kazandığını gösteren mazbatayı kendisine takdim edeceğini söyledi.

Mutlu, ''Dünyanın en büyük şehirleri arasında, yeşillikler arasında bulunan İstanbul'u bundan sonra da başarılı bir şekilde yöneteceğini, yeşili de artıracağını temenni ediyorum. Bu nedenle bu mazbatayı huzurlarınızda takdim ediyorum'' dedi.

Kadir Topbaş da Mutlu ve yardımcılarına teşekkür ederek, mazbatasını aldı.

Seçimlerin sonuçlandığını ancak itirazlar sebebiyle seçim kurullarında çalışmaların bugüne kadar sürdüğünü belirten Topbaş, tüm siyasi partilere, sandıktan başlayarak her kademede siyaset ve demokrasi adına yapmış olduğu çalışmalar ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:

''Bugün burada İstanbul'da ikinci kez belediye başkanlığı yetkisinin bana verilmesinden, mazbatayı alarak görevime bu andan itibaren başlamış olmamdan dolayı İstanbullulara teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir kente belediye başkanı olmak büyük bir şeref, bir ayrıcalık ama o denli de sorumluluk taşımakta. Bizi takdir eden veya etmeyen, yani oylarıyla devamımızı isteyen veya istemeyen, artık toplumun her ferdine eşit mesafede hizmet vereceğimizi ve bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları artırarak devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum.''

Kadir Topbaş, kendilerine verilen 5 yıllık süreçte, anlatılamayan birçok güzelliklerin gerçekleştiği ve kentte yaşayan herkesin mutlu olduğu ve yurt dışından gelen veya takip edenlerin de hayranlık duyduğu İstanbul'u, seçilen meclis üyeleriyle başarıyla yöneteceklerine inandığını ifade etti.

Türkiye'nin il ve ilçelerinde seçilen tüm belediye başkanlarını ve meclis üyelerini kutlayan Topbaş, ''Bir demokratik yarış yapıldı. Belki bazı şeyler söylenebilinir ama bu, sandıkla birlikte geride kalmalıdır. Bundan sonraki adımlarımızı ülkenin geleceği, ülkeye katkıda bulunabilmek, bu demokratik sürecin daha güçlü yaşanması ve hissedilmesi, yerel hizmetlerin daha etkin sağlanması adına ve katılımcı, şeffaf bir yönetimin sergilenmesi adına bir süreci başlatmak zorunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

Topbaş, hızla gelişen bir dünyaya ayak uydurmak, muasır medeniyetler seviyesine erişilmesi gerektiğini kaydederek, İstanbul'un bu konuda lokomotif ve bu sorumluluğu taşıyan bir kent olduğunu, kendilerinin de bu anlayışla hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

Topbaş, ''İkinci kez seçimle bu kentte iş başına gelen bir belediye başkanı olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum; bu konuda bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

 
aa



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs