En Sıcak Konular

Abdüllatif Şener AKP'yi bitirdi

3 Nisan 2009 12:30 tsi
Abdüllatif Şener AKP'yi bitirdi Abdüllatif Şener, 29 Mart seçimlerinin iktidar için "bitişin" başlangıcı olduğunu savundu ve 20 Nisan'dan sonra yeni partiyi kuracağını açıkladı.

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 29 Mart seçimlerinin Türkiye için "yeni bir dönemin" başlangıcı olduğunu savundu. 20 Nisan'dan sonra yeni partiyi kuracaklarını belirten Şener, seçim sonuçlarını "İktidardan uzaklaşma var. Halk muhalefet partilerinden hiçbirini alternatif olarak göstermedi. Halk yeni bir beklenti içinde" diye yorumladı. Şener, halkın beklentisini inşa edeceklerini ve yeni bir siyasi hareketin Türkiye'nin önüne geleceğini söyledi. Yeni parti kurma çalışmalarını son aşamaya getiren Şener, 2011 yılında yapılacak milletvekili genel seçimlerini hedefliyor. Merkez sağda bütünleşmeyi sağlamaya yönelik yeni parti kurma konusunda seçim öncesi sinyal veren eski Başbakan Mesut Yılmaz'la görüşmeyen Şener, seçim yenilgisine uğrayan merkez sağ partilere de "Onlar da durumlarını değerlendirsinler" dedi. Kendi genel başkanlığında kurulacak yeni partinin ismi, amblemi ve kurucuları gibi detaylar konusunda bilgi vermeyen Şener, siyasal yelpazedeki yerleri konusunda net bir şey söylemedi ancak "Halkın yeni bir beklenti içinde olduğu görülüyor. Biz bu beklentiyi inşa edeceğiz" dedi. Seçim sonuçlarına göre halkın iktidardan uzaklaştığını, ancak buna karşın muhalefetten herhangi bir partiyi de alternatif olarak göstermediğini belirten Şener, "Önümüzdeki milletvekili seçiminde halkın güveneceği bir yeni siyasi hareket ortaya çıktığı takdirde mevcut iktidar iktidardan uzaklaşacaktır. İktidarı halkın oyuyla bırakacaktır. Biz de yeni siyasi oluşumu ortaya çıkarabilmek için çalışmalarımızı sonuçlandıracağız. Yeni siyasi parti, siyasi hareket Türkiye'nin önüne gelecek" dedi. Şener, şu görüşleri dile getirdi:

ALTERNATİF YOK
"İktidar kaybetmiştir, inişe geçmiştir. Bir siyasal iktidar yüzde 7-8 oy kaybediyorsa bu ciddiye alınması gereken bir sonuçtur. Ve bu oy da seçmenin bir alternatif bulamayışı nedeniyle daha düşük çıkacakken bu düzeyde çıkmıştır. "



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs