Felaket tellalları | " /> Felaket tellalları | "/>

En Sıcak Konular

Rusya'nın Felaket tellalları

3 Nisan 2009 11:19 tsi
Rusya'nın Felaket tellalları Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği Başkanı Aleksander Şohin sonbaharda yeni bir kriz beklediklerini açıklamasının ardından bu kez Rusya lideri Medvedev, küresel krizin dibinin daha görünmediğini söyledi.

Londra'da gerçekleşen G20 zirvesinde bir konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev küresel ekonomik krizin henüz en alt seviyeye ulaşmadığını, kaybın trilyonlarca dolarla ölçülebileceğini söyledi.

Ria Novosti haber ajansının verdiği bilgiye göre Medvedev, "Küresel ekonomik kriz büyümeye devam ediyor. Henüz en alt seviyeye ulaşmadık. Mali piyasalara güven konusunu onarmak çok zor olacak. Yeni bir dalga reel sektörü istikrarsızlaştıracak. Kaçınılmaz olan bu durumda kayıplar trilyon dolarla ölçülecek." dedi.

Şimdi yapılması gereken krizin etkilerini en aza indirmek ve istikrarlı bir büyüme yolunun açılması olduğunu kaydeden Rusya lideri, "Elbette bu bir taktik sorunu. Stratejik düşünmeye ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Medvedev Rusya'nın dolar, pound ya da Euro'yu zayıflatmak gibi bir hedefi olmadığını, ancak İMF'nin bunların üzerinde yeni bir para birimi üzerinde çalışması gerektiğini söyledi. Medvedev krizden çıkışa yardımcı olması ve güvenin yeniden sağlanması için  İMF ve uluslararası mali kuruluşlarda reform yapılmasını da istedi.

"RUSYA BİR AN ÖNCE DTÖ'YE ALINMALI"

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne alınması gerektiğini, bunun küresel ticari yapının istikrara kavuşturulmasında katkı sağlayacağını kaydetti.Uluslararası toplumun sadece liberalleşme yönünde değil, aynı zamanda adaletsizliğin giderilmesi içinde çaba göstermesi gerektiğini belirtti. Rusya lideri, basına yaptığı açıklamada ekonomisi zor durumda olan ülkeler için Moskova'nın 100 milyon dolarlık bir yardım paketi hazırladığı belirtildi.
Zirvede ikili görüşmeler gerçekleştiren Medvedev Obama'nın dışında Çin, Avustralya, İngiltere   devlet başkanları ile ikili görüşmeler yaptı.

Zirvede aile fotoğrafı  çekiminde Medvedev'in ABD Başkanı Barack Obama ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile birlikte kucaklaşarak poz vermeleri dikkat çekti. G20 zirvesine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Obama ve Medvedev'le yan yana durdu.

Star



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,896 µs