CHP Kılıçdaroğlu için düğmeye bastı ! | " /> CHP Kılıçdaroğlu için düğmeye bastı ! | "/>

En Sıcak Konular

CHP Kılıçdaroğlu için düğmeye bastı !

3 Nisan 2009 10:46 tsi
CHP Kılıçdaroğlu için 
düğmeye bastı ! CHP yönetimi, Kemal Kılıçdaroğlu'nu vitrine çıkarmak için düğmeye bastı.

Diplomasi geçmişi nedeniyle 'Monşer' diye tanınan Onur Öymen'in Genel Başkan Yardımcılığı görevine Hindistan'ın efsanevi liderine benzetilmeye çalışılan Kılıçdaroğlu getirilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 29 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul'da partinin Türkiye ortalamasının üzerinde oy alan Kemal Kılıçdaroğlu'nu etkin bir göreve getirmek için harekete geçti. Bunun için CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in yetkilileri kısıtlanarak, sembolik hale getirilecek. Onur Öymen'in boşalttığı koltuğu da geniş yetkilerle donatılmış Kemal Kılıçdaroğlu oturacak.

MUHALİFLER DESTEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın sayesinde oylarını artırınca Kemal Kılıçdaroğlu ile SHP'den transfer edilen Murat Karayalçın bir anda parti içindeki en güçlü isimler haline geldi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın parti içindeki muhaliflerinin de destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu'nun gücünün artması ile parti yönetimine getirilmesi talepleri yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Bu kapsamda, Hindistan'ın efsanevi lideri Gandhi'ye benzetilmeye çalışılan Kılıçdaroğlu'nun yeni dönemde etkili bir isim haline gelmesi beklenirken, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in görevlerinden arındırılacağı ifade edildi. Bu görevlendirme sonrasında büyükelçilik geçmişi nedeniyle 'Monşer' diye tanınan Öymen'e sembolik ve pasif bir görev alanı verileceği öğrenildi.

MYK'YA DA GİRECEK

CHP'de geçen Aralık ayında yapılan Program ve Tüzük Kurultayı'nda kabul edilen yeni yönetim şekli de Kılıçdaroğlu'na yol açmak için kullanılacak. Kurultayda sol partilere özgü olan güçlü genel sekreterlik dönemi sona erdirilirken sağ partilere has genel başkan yardımcılıklarının sayısı artırıldı. Bu değişiklik Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu'nun elini güçlendirecek.

Yeni Tüzük ile MYK toplantılarına TBMM Grup Başkanvekilleri'nin katılmasının yolu da açıldı. Böylece CHP Grup Başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına gözlemci statüsünde girme şansını bulacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu bugün yapacağı toplantıda yeni yönetim şekline işlerlik kazandırmak için Parti Meclisi'ni toplama kararı alacak.

Haberimiz olmadan hiçbir şey yapmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in ismi Ergenekon soruşturmasında da geçmişti. Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydının Öymen ile ilgili bölümünde, "Ben Genelkurmay Başkanı iken o Dışişleri Bakanı Müsteşarı'ydı. Devamlı birlikte çalışırdık. Bizim gizli karargahta, bizim ikinci başkan oradaydı. Gider gelirdi, irtibat sağlardık ve birbirimizden haberimiz olmadan hiçbir siyasi şeylik yapmaz" ifadeleri yer almıştı.

yenişafak



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,748 µs