En Sıcak Konular

Daha koltuğuna oturmadan Bakanı sıkıştırdı

3 Nisan 2009 10:39 tsi
Üsküdar'dan belediye başkanı seçilen Mustafa Kara devir teslim törenine katılan Devlet Bakanı Başesgioğlu'ndan spor kompleksi için yardım isteyince Bakan espriyi patlattı.

Üsküdar'da Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını 31 Mart Çarşamba günü İlçe Seçim Kurulu'nda alan Mustafa Kara, 1 Nisan Perşembe günü görevi eski Belediye Başkanı Mehmet Çakır'dan törenle teslim aldı. Kara, kendisini ziyarete gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'ndan "Çavuşdere Spor Kompleksi" için yardım istedi. Bakan da, "Siz koltuğa oturmadan bu işi öğrenmişsiniz." diye espri yaparak törene katılanları gülümsetti.

Yaklaşık bin 500 kişilik kalabalık devir teslim töreni için Üsküdar Belediyesi'nde hazır bulunurken, törene AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı Başkanı Zekeriya Erdim, AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı SKM Başkanı Sinan Aktaş, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, mahalle temsilcileri ve teşkilat mensupları, belediye personeli ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan yeni Belediye Başkanı Mustafa Kara konuşmasında şunları söyledi:

"Saygıdeğer Belediye Başkanım, İlçe Başkanım ve değerli misafirler, 2004 yılından beri birlikte çalışmakta olduğumuz başkanımız ile bugün devir teslim töreni nedeniyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bundan önce hangi ilkeler doğrultusunda çalıştıysak bundan sonra da aynı ilkeler dâhilinde çalışmaya devam edeceğiz. Allah bize fethi gören şehrin Şehr-i Emini'ni nasip etmiştir.

Bu görevin bir ateşten gömlek olduğunu, bir lütuf değil büyük bir imtihan aracı ve sorumluluk olduğunu, görevimizi yaparken garip gurabanın hakkını sonuna kadar gözetmemiz gerektiğini, tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar korumamız gerektiğini biliyoruz. Üsküdar'ın tarihi misyonunun bilinci içerisinde mevcut durumundan çok daha ilerilere taşımak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Burada birlikte çalışacağımız arkadaşlarımızı titizlikle oluşturduk. Çünkü AK Parti belediyeciliğinin mantığı insan ve hizmet odaklıdır. Seçim meydanlarında yaşananlar artık orada kaldı. Bundan sonra bize düşen görev, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün Üsküdar'ı kucaklamak, hiçbir parti ayırımı yapmadan, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Üsküdarımızı layık olduğu yere taşımaktır.

Bu seçim keşke projelerin yarıştığı, yerel kalkınma adına hizmetlerin karşılaştırıldığı ve seçildiği bir seçim olsaydı. Maalesef böyle olmadı. Bu seçim bir genel seçim havasına dönüştürüldü. Netice olarak Üsküdar'da halkımız Belediye Başkanlığı için bizleri layık gördü. Başkanımızın bizlere ortaya koymuş olduğu vizyon dahilinde, Üsküdar'da toplumsal gelişim merkezlerini, KÜP projesini, Bilge Evlerinin geliştirilmesini, uluslar arası şenliklerimizi, Üsküdar sempozyumlarımızı ve daha birçok yeniliklerle bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetleri daha ileriye nasıl taşıyabiliriz konusu üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Görevi Mustafa Kara'ya teslim eden Mehmet Çakır ise yaptığı konuşmada 2004 yılında eski başkandan aldığı görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirdiğine inandığını söyledi. Çakır, görevi teslim alan Mustafa Kara'nın da kendi sahip olduğu inançlar ve idealler dahilinde hareket edeceğini, günü geldiğinde de yine teslim aldığı gibi lekesiz bir şekilde  sonra gelen kişiye görevi teslim edeceğine inandığını belirtti. Çakır şunları söyledi: "Mühür kimdeyse Süleyman odur. Süleymanlık benden geçti. Allah Mustafa Kara'ya hayırlı muvaffakiyetler nasip etsin. Üsküdar'ın idaresi ile ilgili herhangi bir sorun olursa her an başkanımıza yardımcı olmaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Allah başarılar nasip etsin"
 
Konuşmaların ardından eski başkan Mehmet Çakır, belediye mührünü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya teslim etti. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise gösterdiği hizmetlerden ötürü Mehmet Çakır'a bir plaket ve çiçek verdi. Plaketin, teslim sırasında kaza sonucu kırılması nazar olarak değerlendirildi. Törenin ardından Mustafa Kara, Mehmet Çakır'ın arabasına kadar eşlik ederek kendisini uğurladı.

Mehmet Çakır'ın uğurlanmasının ardından Üsküdar Belediyesi'ne gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, yeni Başkan Mustafa Kara'ya bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Bu esnada Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Bakan Başesgioğlu'ndan Çavuşdere Spor Kompleksi ile ilgili yardım isteğinde bulundu. Bunun üzerine Bakan Başesgioğlu, Mustafa Kara'ya esprili bir şekilde "Siz koltuğa oturmadan bu işi öğrenmişsiniz. Konuyla ilgili olarak elimizden gelen yardımı yapacağız." şeklinde cevap verdi. Murat Başesgioğlu'nun sözleri törende bulunan herkes tarafından büyük bir alkışla yanıt buldu.

cihan



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,050 µs