Doğal yoğurtta | " /> Doğal yoğurtta | "/>

En Sıcak Konular

Ülsere ve kansere karşı güç: Doğal yoğurtta

3 Nisan 2009 10:06 tsi
Ülsere ve kansere karşı güç: Doğal yoğurtta İşte yoğurt mucizesi... Diyetiyen Canan Öcal Kuzum, ülsere, kansere, bağırsaklara şifakaynağı yoğurt ve dengeli beslenme için faydalı besinleri anlatıyor.

İç organlarımızın sağlığı için yoğurdumuza sahip çıkalım! Gerçek doğal yoğurdu üreren dürüst firmalardan yoğurdumuzu alıp, geleneksel üretim yapmaya çalışan küçük ama dürüst üreticilere destek olalım. İmkanı olan doğal süt bulabilen varsa, annneannelerimizin yaptığı gibi tabii ki evde mayalamak en güzeli... 

Araştırmalar bazı gıdaların yararlarına dikkat çekerken, pekçok sağlık sorununu önlemeye yardımcı olduğunu da gösteriyor. Dengeli beslenen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskleri de daha düşük...

Sağlıklı beslenmek, sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturuyor. ASM Suadiye Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Öcal Kuzum, yaşam uzatan 6 süper gıdayı dengeli bir şekilde alan kadınların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebileceğini söylüyor. Sağlıklı beslenmeye karşı duyarlılık arttıkça uzman olmayan kişilerin bu alanda yaptıkları beslenme önerilerinde de hızlı bir artış görülüyor. Ancak beslenme uzmanları ve diyetisyenler yanlış yönlendirmelerin olası zararlarına dikkat çekerken, önerilerin titizlikle değerlendirilmesini ve mutlaka uzmanlara danışılmasını öneriyorlar. Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Öcal Kuzum, bazı gıdaların sağlığa yararlarıyla öne çıktıklarını hatırlatarak, özellikle kadın sağlığı için çok önemli 6 temel gıdaya dikkat çekti.

Sindirim için birebir

Henüz kanıtlanmamış olmakla birlikte, haftada üç ila beş kez tüketilen az yağlı yoğurdun kadınlarda göğüs kanseri riskini azalttığı yolunda görüşler var. Ayrıca uzmanlar yoğurtta bulunan faydalı bakterilerin insan sağlığına çok olumlu etkileri bulunuyor. Bağırsakları ve sindirim sistemini düzenliyor, rahatlatıyor. Ayrıca kadınlarda mide ülseri riskini azaltıyor.

Yağlı balık ideal

Haftada iki üç kez yenebilecek bu balıklarda en yararlı unsur Omega-3 yağ asitleridir. Somon, sardalye vb. gibi balık çeşitleri, hücre zarını güçlendirdikleri gibi, kalp hastalığı, hipertansiyon, depresyon, eklem ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı korunmaya katkıda bulunu-yorlar.

Es geçmeyin...

Kadınların haftada en az üç dört kez yemelerinde büyük yarar olan fasulye protein ve lif açısından da son derece zengin bileşimleriyle, kalp krizi ve göğüs kanseri riskini azaltıyor. Ayrıca kadınlık hormonlarının dengeli ve istikrarlı olmasına katkıda bulunuyor. Ayrıca, mercimeğin göğüs kanserini önleyici etkileri olabileceğine dair çalışmalar bulunuyor.

Güçlü koruyucu

Kadınların domates, kan portakalı ve karpuz gibi likopen zengini gıdaları haftada en az üç - beş kez tüketmelerin sağlık açısından olumlu katkıları olduğu belirtiliyor.Güçlü bir anti oksidan olan likopenin,kadınlarda meme kanseri riskini azalttığını ortaya koyan bir dizi yeni araştırmalar var. Uzmanlar bu üç kırmızının tüketilmesinden yana.

D vitamini ile takviye

D vitamini kalsiyum kaybı nedeniyle kemik kırılmalarına kadar olumsuz sonuçlara yol açabilen osteoporozun yanısıra şeker hastalığı, MS, göğüs, kolon ve yumurtalık kanseri risklerini de azaltıyor. Araştırmalar D vitaminin bağırsak ve yumurtalık kanserini önleme potansiyeli olduğunu ortaya koydu.

Tadına doyulmaz...

Çilek, böğürtlen, kızılcık ve ahududu gibi meyveler hücre onarıcı olduğu bilinen antokyan maddesini içerirler. Antokyanlar meme, mide ve bağırsak kanseri risklerini azaltan önemli antioksidanlar arasındadır.

yenişafak

Yoğurt ile ilgili iyibilgi'nin son haberleri:

Türk yoğurdu için kritik zaman

 

Geleneksel Türk yoğurdu tehlikede...

 

Sütün en vitaminli hali: Geleneksel yoğurt

 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,531 µs