‘PKK silahı bırakır' diyecek | " /> ‘PKK silahı bırakır' diyecek | "/>

En Sıcak Konular

DTP, Obama'ya ‘PKK silahı bırakır' diyecek

3 Nisan 2009 09:09 tsi
DTP, Obama'ya ‘PKK silahı bırakır' diyecek
ABD Başkanı Barack Obama’nın Ankara ziyaretinde Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle yapacağı görüşme DTP’yi hareketlendirdi. Obama'yla görüşecek olan DTP lideri Türk şu mesajları verecek:

PKK silah bırakmaya hazır, Anayasa değişikliği ve af yeterli. Devlete adım atması için telkinde bulunulmalı

ABD Başkanı Barack Obama’nın Ankara ziyaretinde Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle yapacağı görüşme DTP’yi hareketlendirdi. Ziyaret öncesi toplantı yapan DTP yöneticileri, Türkiye ziyaretinde çantasında Kürt dosyası olduğu tahmin edilen Obama’ya, PKK’nın ‘silahsızlanmaya hazır olduğu’ mesajını vererek, koşullarının oluşturulması için destek istemeye hazırlanıyor.

Eyalet sistemini de anlatacak
DTP, Erbil’de yapılması planlanan Kürt konferansı öncesi Türkiye’yi ziyaret edecek olan Obama’ya Kürt sorunun çözümü ve PKK’nın silahsızlanması konusundaki görüşlerini iletecek. Ziyarete hazırlık toplantısında TBMM’de Obama ile görüşecek DTP Genel Başkanı Türk’ün hangi mesajları vereceğini belirleyen DTP, daha önce hazırlanan ve Meclis’e gönderilince tepki çeken 25 bölgeli eyalet sistemini öneren ‘Demokratik Özerklik Projesi’ ile Kürt sorununun tarihçesini anlatan dosya sunacak. Görüşmede ayrıca Obama’ya, PKK’nın silahsızlandırılması konusunda örgütün silah bırakmaya hazır olduğu, ancak bunun koşullarının yaratılması gerektiği mesajları verilerek, şunlar ifade edilecek:

“Bunun için Kürtlerin temel hak ve özgürlüklerinin Anayasa’yla güvenceye kavuşturulması ve PKK’ya af çıkarılması yeterli olacaktır. Sadece PKK’ya değil, burda devlete de iş düşüyor. Bu anlamda, devlete, adım atması için telkinlerde bulunulması gerkekiyor” denilecek. Obama’ya yerel seçimlerde Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde DTP’nin gördüğü destek anlatılarak, bu desteğin “Kürt sorununun çözümünü isteyenlerin” oranına da işaret ettiği belirtilecek.

DTP aktif rol alacak
PKK’nın silahsızlandırılması konusunda DTP’nin daha aktif rol almak için yakın zamanda harekete geçeceği belirtildi. Bu kapsamda Kürt sorununun çözümü konusunda geniş açılımlı bir proje hazırlığı yapılacak. Projenin ortaya çıkması için partinin il, ilçe ve belde örgütleriyle yakın zamanda kapsamlı bir toplantı yapılacak ve sonuçlar Parti Meclisi’nde değerlendirildikten sonra kamuoyuna deklare edilecek. Çıkan sonuç aynı zamanda Erbil’deki Kürt konferansına da sunulacak.

‘Türkiye’de kolay çıkan ayakkabı giyin’
Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’yla Türkiye’ye gelecek gazetecilere ‘kolay çıkan ayakkabı ile başörtüsü’ önerirken yine basına dağıtılan kitapçıkta Türkiye ‘70.5 milyon nüfuslu, 12 milyon Kürt’ün yaşadığı, doğal kaynakları zayıf bir orta sınıf ülkesi’ olarak tarif edildi. Türkiye gezisine katılan gazetecilere gönderilen bir e-postada, “Basın, ayakkabıların çıkarılması ve kadınların başlarını kapatması gereken yerlere gidebilir. Özellikle programın, sınırlı sayıda gazetecinin alındığı bölümlerine katılıyorsanız, lütfen kolayca çıkarabileceğiniz ayakkabı, kadınsanız ayrıca başınızı kapatacak örtü getirin” ifadesi kullanıldı.

radikal



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,838 µs