fişlemişler! | " /> fişlemişler! | "/>

En Sıcak Konular

Lise öğrencilerini bile fişlemişler!

3 Nisan 2009 08:23 tsi
Lise öğrencilerini bile fişlemişler! Ergenekon silahlı terör örgütü sanıklarından orgeneraller Eruygur ile olon'dan elde edilen dokümanlarda İbrahim Fırtına'nın bu yönde Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun rapor hazırlaması gerektiğini söylediği tespit edildi. Ele geçirilen belgelere göre, örgüt

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday olan siyasetçiler hakkında veri toplanması ve bu bilgilerin basına sızdırılmasını istediği ortaya çıktı.  
 
Ergenekon silahlı terör örgütü sanıklarından orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'dan elde edilen dokümanlarda İbrahim Fırtına'nın bu yönde Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun (CÇG) rapor hazırlaması gerektiğini söylediği tespit edildi. Ele geçirilen belgelere göre, örgüt lise öğrencilerini bile fişlemiş.

Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in esnafları fişlediği iddiası geçtiğimiz günlerde çok tartışılmıştı. Konuyla ilgili yayınlanan haberler üzerine Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, sahte bir evrak hazırlanarak Ulugüler imzasıyla servis edildiğini öne sürmüş ve "Kayseri halkı ile garnizon komutanı karşı karşıya getirilmek isteniyor." demişti. Ancak Fırtına'nın ikinci Ergenekon iddianamesine giren görüşleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda fişlemenin neredeyse rutin bir hal aldığını ve o dönemde dışişleri bakanlığı yapan Abdullah Gül'ün 'sıfırlanması' için çaba sarf edildiğini net olarak ortaya koydu. İddianamede 'Örgütsel dokümanlar' başlığı altında yer verilen belgeler arasında bu tür fişlemeler de mevcut. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi'nden ele geçirilen 5 numaralı CD'deki 'Muhtelif Rapor ve Dosyalar (İrtica)' isimli klasör bunlardan biri.

Üniversitelerin üzerinde duralım

'Gizli' ibareli belgeye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 1999 yılı Aralık ayında, bazı illerde bulunan toplam 243 adet lise öğrencisini ve öğretmenini fişlemiş. Yine aynı CD içerisindeki "Batı Çalışma Grubu belgeler" klasöründe de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 1998 yılında yaptığı benzer çalışmalar var. Değişik illerde öğrencilerin takip edilerek haklarında raporlar tutulduğu, sağlık personeli, valilik, müftülük, makine mühendisleri, Tekel çalışanları, üniversite, lise, Milli Eğitim müdürlükleri, Diyanet görevleri ve PTT görevlileri hakkında çizelgeler hazırlandığı belirlendi. Bu kişilerin isimlerinin karşısına "aşırı şeriatçı, rejim Atatürk aleyhtarı, türbanlı, radikal dinî faaliyetlere göz yumar, mesaide türbanla çalışır, Nur tarikatına üyedir, irticai fikirlidir" gibi ibareler konulmuş. "019 Siyasi Partiler\RP FP" klasöründe de Hava Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat başkanlıklarının raporları bulunuyor. Raporlar "RP'nin gelecekteki stratejisi ve bu konuda alınabilecek tedbirler" başlığını taşıyor.

Hava Kuvvetleri'nin şehir şehir fişleme yaptığını gösteren belgeler bunlarla sınırlı değil. Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'dan ele geçirilen Cumhuriyet Çalışma Grubu klasörü içerisinde, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın görüşlerini içeren bir dosya var. Dosyada, Fırtına'nın Cumhuriyet Çalışma Grubu faaliyetleri hakkındaki görüşlerini anlatır bir yazı bulunuyor. Fırtına'nın önerileri şöyle: "Üniversiteler ve işçi kesiminin üzerinde önemle durulmalı. Hedef şahısların biyografik istihbaratı kapsamında, bu şahısların hassas tarafları tespit edilmeli, başkaları tarafından kullanılan şantaj unsurları da elde edilmeli, gerektiğinde bu şahıslara karşı kullanılmak üzere arşivlenmeli. Cumhuriyet Çalışma Grubu'nda hukukçu personel de bulundurulmalı ve bu personelin hedef şahısların hukuksal açıklarının yakalanması ve hukuk yoluyla bunlarla mücadele edilmesi maksadına yönelik olarak kullanılmalı. AKP ve bu partinin belediye başkanı adayları hakkında elde edilecek bilgilerin seçimden ne kadar önce basına sızdırılmasının uygun olacağı konusunda uzman görüşü alınmalı."

Abdullah Gül, 'sıfırlanmalı'

"Özel İstihbarat Arşiv Sistemi sayısal ortamda yedeklenmeli. Abdülkadir Aksu ve Abdullah Gül sıfırlanmalı. Bunların geçmişinde mutlaka karanlık ve hukuksuz bir şeyler bulunduğu bilinerek bunlar ortaya çıkarılmalı. Ömer Çelik'in geçmişinin karanlık olduğu bilinerek araştırılmalı. Süleyman Demirel'in siyası durum ve mahalli idareler genel seçimine yönelik tutum ve düşünceleri incelenmeli."

Meclis'in Silivri raporu: Ergenekon kardeşliği var, koğuşlar ayrılmalı

Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun Ergenekon davası sanıklarının tutulduğu Silivri Cezaevi'ne ilişkin raporu tamamlandı. Silivri'ye giderek Ergenekon sanıkları ile görüşen milletvekillerinin hazırladığı raporda, aynı davadan tutuklu olan isimlerin farklı koğuşlara konulması gerektiği aktarıldı. AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım başkanlığında AK Parti, CHP ve MHP'lilerden oluşan komisyon, görüşme sonrası gözlemlerini rapor haline getirdi. İnsan Hakları Alt Komisyonu'nun hazırladığı "Silivri Raporu"nda şu konulara değinildi:

Tutuklular bir arada olmaz: Tutuklu ve hükümlülerin aynı koğuşta kaldıkları görülmüştür. Tutukluların hükümlülerle aynı mekana konulması hem masuniyet karinesinin hem de Anayasa'nın ihlalini oluşturur.

Ergenekon dayanışması engellenmeli: Aynı suçtan dolayı soruşturmaya tabi tutulan kişilerin aynı koğuşlarda barındırılmaları, mahkeme önünde ortak tavır alma sonucunu doğurmakta, dolayısıyla yargılanmayla ortaya çıkarılmaya çalışılan gerçeğin saklı kalmasına neden olmaktadır.

Negatif etkileşim önlenmeli: Tutukluların birbiriye negatif etkileşimini önleyecek tedbirler de bu kapsamda değerlendirilebilir. Haklarındaki bir soruşturma kapsamında tedbiren hürriyetinden mahrum bırakılan tutukluların birbirlerinden olumsuz etkilenmelerini engelleyecek önlemlere öncelik verilmelidir.

Koğuş arkadaşlığını Ergenekon dayanışmasına dönüştüren tutukluların birbirlerine bilgi aktarımı yaptıkları ve ortak savunma hazırladıkları ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında iki cezaevi müdürü görevden alınmıştı.

zaman



Bu haber 301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,128 µs