En Sıcak Konular

G-20 Zirvesi sona erdi

2 Nisan 2009 21:34 tsi
G-20 ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının Londra’da yaptıkları zirve uzlaşmayla sona erdi.

Zirve sonrası bir basın toplantısı düzenleyen İngiltere Başkanı Gordon Brown, ’Bankacılığın yeniden yapılanması konusunda dünya ilk kez anlaştı’ dedi.

Ekonomik canlandırma için 5 trilyon kaynak yaratıldığını ifade eden Brown, krizin hemen hızlı bir şekilde aşılmasının mümkün olmadığını ancak ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını söyledi.

Vergi cennetlerinin sonunun geldiğini ifade eden Brown, “İsviçre, Lüksemburg, Angora hepsi imza atmaya hazır, vergi cenneti ilan eden ülkelerde yaşamak istemiyorlar, çünkü kimse parasının güvende olduğunu hissetmiyor” dedi.

Küresel ekonominin tekrar büyümeye başlayacağını, IMF'nin ilerlemeleri izleyeceğini söyleyen Brown, Fakirliğin azaltılması içi gelişmekte olan ülkelerden daha fazla katılım istediklerini, uluslararası müzakerelerin acilen tamamlanmasını savunduklarını ifade etti.
Brown şöyle devam etti; “Ekonomik canlanma daha toparlanabilir kılınacak. Fakir ülkelere yardım etmek zorundayız. Altın satışlarıyla elde edilen gelir, fakir ülkelere yardım amacıyla kullanılacak. Elimizden gelen herşeyi yaparak refahlarını arttırmalıyız. Anlasmaya varıldı, tarihte görülmemiş en büyük ekonomik canlandırma paketi hazırlandı’

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn,da yaptığı basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştuğunu anlaşma konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Strauss, Daha detaylı bilgi vermekten kaçınken IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türk heyeti ile görüştüğünü ve Bakan Mehmet Şimşek'le yaptığı sohbetlerden büyük zevk aldığını ifade etti. Lipsky, Türkiye ile yeni bir anlaşma imzalanıp imzalanmadığı konusunda sorular soruları cevapsız bırakarak sadece’ Türk liderlerle görüşmelerimiz olumlu geçti’ yanıtını verdi.

Hürriyet



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs