En Sıcak Konular

DSP, seçim sonuçlarından memnun değil

2 Nisan 2009 13:30 tsi
DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, yerel seçim sonuçlarının partisi için arzu edilen düzeyde olmadığını, Genel Başkan Zeki Sezer'in olağanüstü kurultaya gidilmesinin gerekliliği üzerinde durduğunu bildirdi.

DSP Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığında toplanarak yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Yağız, toplantıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Genel Merkezin ve bütün örgütlerin seçim sürecinde iyi niyetli, yoğun bir çalışma yürüttüğünü buna karşın ''alınan sonuçların arzu edilen düzeyde olmadığını'' kaydetti.

Alınan sonuçların nedenlerinin ''hem içten hem de dıştan kaynaklandığını'' belirten Yağız, bazı eksikleri ve yapamadıkları olduğunu, bu bağlamda Başkanlık Kurulunun öz eleştiri de yaparak konuyu değerlendirme gereksinmesini duyduğunu ifade etti. Yağız şöyle devam etti:

''Yine bu bağlamda Genel Başkanımız, partimizin güvenli geleceği açısından kadrolarını güçlendirmeyi, demokratik yeni açılımlar sağlamayı, yeniden yapılanmayı ve tüzük değişikliğini de öngören bir olağanüstü kurultaya gidilmesinin gerekliliği üzerinde durmuştur.

Ecevit'in bize bıraktığı Demokratik Sol'a her zaman gereksinim vardır. Çünkü Demokratik Sol, ülkemiz siyasal yaşamında her açıdan güvenin en sağlıklı adresidir.''

-''DEMOKRATİK SOL'A İHANET ETTİLER''-

''Dışarıdan gelen engelleme çabalarını doğal karşıladıklarını, çünkü bazı kişi ve kesimlerin Demokratik Sol'dan rahatsızlık duymalarının normal olduğunu'' bildiren Yağız, şunları kaydetti:

''Ama başka bazı kimseler var ki bunlar ne yazık ki içimizde gözükenlerdir. Bir örnek vermek gerekirse İstanbul'da bir partilimiz seçim çalışması yaptığı bir sırada uğradığı saldırı sonucu dalağını yitirirken içimizde gözüken bir milletvekili, o partilimizi bıçaklayanların seçim otobüsünde boy göstermiştir. Bu arada bazı CHP'liler de son anda adaylarımızı çekeceğimiz yalanını uydurarak ahlak dışı yollara başvurmuşlardır.

Ecevit bize, Demokratik Sol duyarlılıkta bir işbirliği yapılmasını vasiyet etmişti. Ama Demokratik Sol'un kapısına kilit vurulmasını istememişti. Ecevit'in bu vasiyetini hiç kimse başka amaç ve hevesleri için kullanamaz. Ecevit'in vasiyeti çerçevesinde biz, 2007 seçimlerine girmeyerek üzerimize düşeni yaptık. 2009 Yerel Seçimleri öncesinde de çok somut önerilerde bulunarak yasal çerçeveye uygun işbirliğinin kapısını açtık.

Ama bazı kimseler, bunu anlamak yerine, Ecevit'i algılamak yerine, Ecevit'in olmayan vasiyetine sığındılar ve işbirliği önerimizi reddeden CHP'nin seçim otobüslerine binerek görülmemiş bir ilkesizliğe ve etik dışılığı tartışılamayacak bir davranışa imza attılar. Çok açık ve çok net olarak, Ecevit'in bize en büyük mirası olan Demokratik Sol'a tuzak kurdular, ihanet ettiler.

Onun içindir ki bu tür kimseler için biz, 'içimizde gözükenler' diyoruz. Bunlar için partimizin yetkili organlarının en kısa sürede gereğini yapacağına inanıyoruz.

Kaldı ki örgütlerimiz de bunlar için mutlaka ve mutlaka bir şeyler yapılması gerektiği yönünde görüş bildirmektedirler.''

 
aa

 

 



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,681 µs