En Sıcak Konular

Albayın ölüm ekibi tutuklandı

2 Nisan 2009 12:35 tsi
Albayın ölüm ekibi tutuklandı Ergenekon'un ölüm kuyuları ile ilgili tutuklanan Kayseri Alay Komutanı Albay Temizöz'den sonra kurduğu infaz ekibinden 2 kişi tutuklandı. Tutuklananlar tanıdık..

Ergenekon'un ölüm kuyuları soruşturması kapsamında tutuklanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'den sonra 2 yakın adamı daha tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce gözaltına alınan ve emniyet müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlanan terör örgütü itirafçıları Abdülhakim Güven ve Hıdır Altuk, Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Terör örgütü itirafçıları, çıkarıldıkları mahkemece ''faili meçhul cinayetlere karışmak'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yurtdışına kaçan itirafçı Abdülkadir Aygan, Güven ve Altuk'un Temizöz ile birlikte yaptığı eylemleri tek tek anlatmıştı.

İKİSİ DE ALBAY TEMİZÖZ'ÜN ÖLÜM EKİBİNDEN

JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'a göre örgüt adına infazları gerçekleştiren kişi ve sonrasında itirafçı olan Abdulkadir Güven, Cizre'de görevli Yüzbaşı Cemal Temizöz'ün emrinde bir ekip kurmuş ve birçok faili meçhul cinayet işlemişti.

Çankaya, Seyranbağları nüfusuna kayıtlı Fırat Altın kimliğini kullanan Abdulhakim Güven'in, minibüsleri durdurup kadınların altınlarına el koyduğunu ve müteahhitlik firması kurarak kısa zamanda büyük servetler elde ettiğini anlatan Aygan, Güven'in faaliyetlerini şöyle sıralamıştı:

"Abdulhakim Güven partiden ayrıldıktan sonra, önce Jandarma Bölge Komutanlığı'nda sorgulandı. Onlarla birlikte çalıştı. Hiçbir itirafçı, onun kısa zamanda sahip olduğu maddi imkanlara sahip olamadı. Kurtoğlu Lojmanları'nın karşısında daire aldı. Bir inşaat şirketi kurdu. İsmi, Güney İnşaat Gıda ve Sanayi Ticaret'iydi. Devlet ile kurduğu ilişkiler, Cizre'de partiye karşı faaliyet yürütmesi, orada kendi şahsına menfaat sağladı.

Şırnak ve Cizre'de ayrı bir ekip vardı. Abdulhakim Güven, Hıdır Altuk, Adem Yarkın, Hüseyin Bülbül isimli itirafçılardan kurulu bu ekip, oradaki İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemal Temizöz'ün emrindeydi. Yanlarına da bir-iki tane sivil uzman çavuş verilmişti. Bunlar orada terör estirdiler. Kimi insanları milis diye veya kardeşi dağda diye kuyulara atmışlardı, kimilerinin evlerinin altına anti-tank mayını koymuşlardı, kimisini sığınağa koyup, yani sığınağa baktırma bahanesiyle bomba atarak imha etmişlerdi."



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,401 µs