En Sıcak Konular

Fatih Terim'dem mağlubiyet yorumu

2 Nisan 2009 09:23 tsi
Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde İspanya'ya 2 - 1 yenilen A Milli Takım'da Teknik Direktör Fatih Terim, çok üzgün olduklarını söyledi.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, takım olarak maça iyi başladıklarını belirten Terim, ''Golü bulduk, pozisyonlar da yakaladık. Penaltıdan gol yediğimiz dakikaya kadar İspanya'ya pozisyon verdiğimizi hatırlamıyorum. 2-3 farklı da öne geçebilirdik. Yediğimiz gol penaltıdan; böyle bir hata yapmamalıydık. Kalecimizin hatası oldu, iyi de oynadı aslında. Buna rağmen tekrar toparlandık, fakat uzatmalarda gelen gol üzdü. 'Yenemiyorsak yenilmeyelim'i de konuşmuştuk.'' dedi.

İspanya karşısında bu kadar pozisyon bulup da kaybetmelerinin kendisini çok üzdüğünü de belirten Terim, ''Türk futbol tarihinin değil, spor tarihinin gecesi olacaktı. İspanya'ya karşı hiçbir takım bu kadar pozisyon bulamaz; fakat yakaladığını atacaksın. Bunu yapamadık. Emre Aşık'ın ağrıları, Mehmet Aurelio'nun ağlamasına rağmen oyundan çıkmak istememesi. Oyunda yorulmalar oldu, bunun için değişiklikler yaptık.'' diye konuştu.

Terim, maçtan önceki anahtar kelimesinin sabır olduğunun hatırlatılması ve 'bundan sonra sabır mı risk mi olacak sorusuna ise, ''Benim sabırdan kastım oyun içindeki sette sabırdı. Puan toplamakta sabır yok. Çabuk oynamak başka, telaşlı oynamak başka. Kaybettik. İspanya bu kadar kolay pozisyonlar vermez, ikinciyi atsak daha farklı olurdu. Üzgünüz, yapacak birşey yok. 'Yenemiyorsan yenilme' yıllar önce söylediğim söz. Hatalar yaptık, o hataları yapınca da yenilmekten kurtulamazsın.'' diye cevap verdi.

"GOL YİYEBİLİRİZ AMA ALTINDAN KALKAMIYORUZ"

Yedikleri gollerin analizini de yapan Terim, ''Belçika maçında Çağlar, Bosna Hersek maçında İbrahim'in yaptığı basit hatalar ve duran toptan gelen gol. İspanya maçı yine duran bir top, pozisyon yokken yediğimiz gol. Burada bir sebeb arayacaksak, sorumlu benim ve hatalıyım. Seçimi ben yaptım, hata da bende. Ceza sahası içinde ayağını iç dış iyi kullanan Nihat var bazen olmayınca olmuyor. Bazı şeyleri öngöremiyorsunuz, moral olarak çabuk yıkılmaya başladık. Gol yiyebiliriz, ama altından kalkamıyoruz, bunu zamanında çok yaptık ama herhalde kazanma isteği ve baskı buna engel oluyor.'' yorumunu yaptı.

Bundan sonra maçlarını yeni sezonda oynayacaklarını da belirten Terim, ''Yeni sezon yeni şeyler getirecektir. Burada birçok oyuncu gelmeyecek demek değil, gelecek. Fakat burada 4 maç 12 puan, Allah'ın emri olacak. Biz içerde Estonya ve Ermenistan ile oynarken dışarda Bosna ve Belçika ile oynayacağız. Rakiplerimiz İspanya ile oynayacak. Umudumuzu kaybetmeden Avrupa maçlarındaki coşkuyu yakalamamız lazım. Uluslararası seviyede tempo ve mücadele her zaman yüksek, milli takımın temelini oluşturan takımların Avrupa arenasında olmaması, oyuncuların performasının iyi olmaması tabiki etkiliyor.

İspanya dünyanın en iyi takımı, saygı duyulması gereken bir ekip. Oyuncuları çok iyi, gireni çıkanı fark etmiyor. Fakat Dünya Kupası maçları farklı, Güney Amerikalılar devreye girdiği zaman durum değişebilir. Onun için bu kadar pozisyon bulduğun zaman golleri atman gerek. İspanya karşısında iyi oynadık, pozisyonlar da bulduk. Buradaki tek eksik ikiyi ve üçü bulamamak. Skor 1 - 1'ken 2. golü yememeliydik. Bunu kabul edemiyorum. Benim tavrım çok açık, Sabri ve Nuri ile kanatları kapatmışım. Bazen 1 puan seni çok iyi yerlere taşır. Bugün ben buraya 1-1'le gelseydim de çok üzülürdüm. Oyuncularımın emeğine üzüldüm, sonuna kadar kovalayacağız. Türk Milli Takımı 12 puanı alır, rakip de kaybeder. Alamazsa da bunun cevabı verilir, gereği yapılır. Kazandığımız zaman burada olmayanlar, kaybettiğimiz zaman bakıyorum buradalar. Oyuncularımın başlarını öne egecek bir hataları olmadı.'' dedi.

Terim, grupta kalan maçlarını kazanacaklarını iddia ederken, ''Buna rağmen şansımız azaldı, kendimizin kazanması, rakibin de kaybetmesi gerekiyor. Tabii ki sonuna kadar devam edeceğiz, hiç kaybederiz demedik. Oyuncu ve ekibimle birlikte herşeyi kovalayacağız. Yaptıklarımız bundan sonra da yapacaklarımızı gösteriyor. Eylül-Ekim'de diğer maçları oynayacağız, yeni isimler gelecek, herşey daha farklı olur. Batuhan değişik bir oyuncu, Bosna maçında da oynattık eleştiri de aldık ama fiziğini kullanmak istiyoruz, çünkü farklı bir yapısı var.'' diye konuştu.

İSPANYA TEKNİK DİREKTÖRÜ DEL BOSQUE: ''HAK EDEREK KAZANMADIK''

İspanya Teknik Direktörü Del Bosque ise 2 - 1 kazandıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, aldıkları galibiyetle puanlarını 18'e çıkardıklarını ve çok büyük bir avantaj yakaladıklarını söyledi.

"Mağlubiyetten galibiyete geçmek nasıl bir duygu, mutlu musunuz?" sorusuna cevap vererek başlayan Del Bosque, ''Başta oyun kontrolümüzde değildi, sonra hakemle uğraşmak zorunda kaldık. Fakat sonra beraberliği bulduk, ardından da öne geçtik. Fakat buna rağmen bugün hakederek kazanmadık. Güiza'nın oynayacağı bir tarza döndü maç. Onun için Güiza'yı oyuna aldık, biraz geç kaldık, daha önce oyuna almamız gerekirdi ancak iki oyuncu değiştirdiğim için Güiza'yı oyuna geç aldım.'' yorumunu yaptı.

İspanyol teknik adam, hiçbir takımın hakemden memnun olmayacağını da belirterek, ''Fakat bizim takımımız ilk yarıda hakemle fazla muhatap oldu. Penaltı ya da başka bir kararla ilgili yorum yapmayacağım. Oturduğumuz yerden pozisyonu görmemiz de mümkün değildi. Fakat görsem de yorum yapmam. İspanya'nın aldığı 6 puan, iki takım için de ortada olan bir maç oynadık. İlk maçın aksine burada oyun daha çok bizim kontrolümüzdeydi, burada daha iyi oynadık.'' dedi.

Takım olarak grubun lideri olduklarını ve 18 puan topladıklarını da belirten Del Bosque, ''Grupta henüz herşey bitmedi. Bosna bizim 6 puan gerimizde daha herşey bitmiş değil, geride kalan maçlarda alınacak puanlar gruptaki sıralamayı değiştirebilir. Bugün maç 1 - 1 bitseydi de birşey olmazdı, bizim takımımız maçın sonlarında iyi çıkışlar yapabiliyor, böyle bir çıkışta galibiyet golünü bulduk. Güiza kadroya alındığında çok tartışma oldu. Ben kadroyu açıkladığımda Güiza'yı da yazdım. Ona ihtiyaç duyacağımı düşünüyordum. Bugün de oyuna girdi ve bu takım için gerekli olduğunu gösterdi. Bana göre başarılı.'' dedi.

cihan



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs