En Sıcak Konular

Askeri Yargıtay'ın kararına onay çıktı

1 Nisan 2009 20:05 tsi
Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan 14 sanıklı davada, Askeri Yargıtayın bozma kararı Askeri Mahkeme'den onay aldı.

Davanın bugünkü duruşmasına, sanıklar Ali Osman Özmen, Bilgin Yılmazkuday ve Mustafa Özer ile bazı sanık avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatları Kemal Karabulut ve İlyas Aktaran, Askeri Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını talep etti.

Savcı Yüzbaşı İsmail Volkan Şahin, bozma kararına uyulması yönünde görüş belirtti.

Hakim Albay Ali Rıza Bildik, Askeri Yargıtay'ın bozma kararına karşı diyeceklerinin tespiti için hakkında yakalama emri çıkartılan sanık Recep Yılmaz'ın, henüz yakalama emrinin infaz edilmediğini söyledi.

Mahkeme, ara kararında, Askeri Yargıtay 4. Dairesinin bozma kararına uyulmasını kararlaştırdı.

Askeri Mahkeme ayrıca duruşmaya sanık Recep Yılmaz'ın yokluğunda devam edilmesine ve davanın Yılmaz'ın yokluğunda bitirilmesine karar verdi.

Sanık Osman Nuri Özmen, ek savunmasında, suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini belirterek, ''Yüce mahkemenizin adaletine sığınıyorum'' dedi.

Sanık Bilgin Yılmazkuday da üzerine atılı suçu kabul etmediğini kaydederek, görevini layığı ile yaptığını söyledi. Yılmazkuday, beraatına karar verilmesini istedi.

Özmen ve Yılmazkuday ayrıca duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutulmayı talep etti.

Mahkemeye yazılı dilekçe sunan sanık Özmen'in avukatları Uğur Alacakaptan, Atilla Tulay ve Mustafa Bir, görevsizlik kararı verilmesi, yeni bir bilirkişi heyeti görevlendirilmesi ve Hazine zararı ile ilgili hukuk mahkemelerinde devam eden davaların sonuçlarının beklenmesi taleplerinde bulundu.

Hakim Albay Bildik, sanık Recep Yılmaz hakkındaki yakalama emrinin geri alınmasına ve sanıklar Özmen ile Yılmazkuday'ın duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutulmalarına karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme, sanık Özmen'in avukatları Uğur Alacakaptan, Atilla Tulay ve Mustafa Bir, görevsizlik kararı verilmesi, yeni bir bilirkişi heyeti görevlendirilmesi ve Hazine zararı ile ilgili hukuk mahkemelerinde devam eden davaların sonuçlarının beklenmesi taleplerinin ise reddine karar verdi.

Dava dosyasındaki bir takım eksikliklerin tamamlanması için duruşma ertelendi.

Özel Kuvvetler Komutanlığının inşaat ihalesinde ''usulsüzlük'' yapıldığı iddiasıyla yargılanan Ali Osman Özmen, Hüseyin Ceylan, Mehmet Bahadır Gülse, Mustafa Özer, Recep Yılmaz, Tuğrul Balaban, Gökhan Bayrı, Hüseyin Özcan, Hüseyin Tekel, Mesut Pakdil, Bilgin Yılmazkuday, Türker Cinci, Ahmet Öğretir, Seval Kasapoğlu, Şükran Tuncay, Tuncer Mescigil, Mikail Uçar ve Muharrem Gerger çeşitli sürelerle hapis ve adli para cezasına çarptırılmış, 17 sanık da beraat etmişti.

Askeri Yargıtay, haklarında mahkumiyet kararı verilen sanıklar Ali Osman Özmen, Türker Cinci, Bilgin Yılmazkuday, Tuğrul Balaban, Şükran Tuncay, Hüseyin Özcan, Hüseyin Ceylan, Mehmet Bahadır Gülse, Mustafa Özer, Recep Yılmaz, Ahmet Öğretir, Seval Kasapoğlu, Gökhan Bayrı ile beraat eden sanık Ercümenthan Cengiz hakkındaki kararı usul yönünden bozmuştu.

aa



Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,602 µs