En Sıcak Konular

Gül: Önce kendimize sahip çıkmalıyız

1 Nisan 2009 19:57 tsi
Üçlü Zirve Toplantısı'nın ardından Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile kameraların karşısına geçen Gül; bölgede barış, istikrar ve güvenlik için işbirliği imkanı üzerinde durduklarını belirtti.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan ve Pakistan'daki güvenlik durumunun birçok uluslararası platformda ele alındığını hatırlatarak, "Şuna inanıyoruz ki kendi bölgemize her şeyden önce kendimiz sahip çıkmamız gerekir" dedi.

Dışarıdan gelen ülkelerin bölgenin problemlerine yardımcı olduğunu kaydeden Gül, "Bu çabalara daha iyi biçimde katkı sağlayabilmeleri için bölge ülkelerinin de kendilerini en iyi şekilde hazırlamaları gerekir. Şuna inanıyoruz ki kendi bölgemize her şeyden önce kendimiz sahip çıkmamız gerekir" diye konuştu.

İran'ın başkenti Tahran'da geçtiğimiz ay düzenlenen Ekonomik İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde de iki cumhurbaşkanıyla bir araya geldiğini hatırlatan Gül, bugünkü zirvenin NATO toplantısı ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara ziyareti öncesinde gerçekleştirmeyi istediklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bölgedeki sorunların nasıl düzeltileceğini en iyi bölge ülkelerinin bileceğine dikkat çekerek, iki ülkenin görüşlerini hem NATO Zirvesi'nde hem de Obama'nın Ankara ziyaretinde en iyi şekilde anlatacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir soru üzerine bugünkü zirvenin formatının Afganistan - Pakistan sınırındaki terörist unsurlarla mücadelede somut adımlar atılacağının göstergesi olduğunu kaydetti.

KARZAİ, ABD - İRAN TEMASINDAN MEMNUN

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ise üçlü toplantıları düzenleyen Türkiye'ye ve bu toplantılara katılan Pakistan'a teşekkür etti.

İran'ın Afganistan'daki rolüyle ilgili soruya cevap veren Karzai, ülkesinin yeniden yapılandırılmasına ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye verdiği destek nedeniyle Tahran'a müteşekkir olduklarını söyledi. ABD ile İran arasında Afganistan'da güvenlik konulu temaslardan duydukları memnuniyeti de belirten Karzai, bu görüşmelerin iki ülke arasında sıcak ilişkilerin ilk işareti olması umutlarını dile getirdi.

cihan

 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs