En Sıcak Konular

Kurtulmuş'a göre seçimin kaybedenleri

1 Nisan 2009 19:35 tsi
SP lideri Kurtulmuş, seçim sonuçlarının hangi ölçü ile değerlendirilirse değerlendirilsin partisi açısından başarı olduğunu savundu. Kurtulmuş'a göre kim kazandı, kim kaybetti?

Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçimlerin demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Kurtulmuş, tüm kazananları kutladı. Saadet Partisi'nin dikkat çekici bir ivme yakaladığını belirten Kurtulmuş, tüm camiaya ve teşkilata teşekkür etti.

Kurtulmuş, AK Parti'nin iktidarın tüm olanaklarını kullandığı bir kampanya yürüttüğünü savunarak, bu nedenle ''asimetrik bir kampanya süreci'' yaşandığını söyledi.

''Saadet Partisi'nin seçimde aldığı sonuç hangi kıstasla ölçerseniz ölçün ciddi bir başarıdır'' diyen Kurtulmuş, partisi tarafından ''Fark var'' sloganıyla yürütülen kampanyanın da bu başarı da etkili olduğunu belirtti.

Partisinin yeni siyaset tarzının vatandaşlar tarafından dinlendiğini, algılandığını ve ciddiye alındığını dile getiren Kurtulmuş, diğer partilerinse seçim meydanlarında anlamsız, faydasız polemiklerle vakit geçirdiklerini savundu. Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin kampanya süresince dil ve üsluba dikkat ederek, sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyduğunu anlattı. Kurtulmuş şöyle konuştu:

''Saadet Partisi etrafında çok ciddi sempati halkaları oluşmuştur. Ön yargılar aşılmıştır. 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan kongre sonrasında oluşturulan yeniden yapılanma süreci toplum tarafından desteklenmiştir. Bu seçimler bir işaret fişeği olacak demiştik, evet millet Saadet Partisi için bir işaret fişeği atmıştır. Bu seçim Saadet Partisi için zor son seçim, iktidar partisi için ise kolay son seçim olmuştur. Bu seçimin kaybedeni AK Parti ve CHP'dir.''

-''İKTİDAR ALTERNATİFİ SAADET PARTİSİ'DİR''

Kurtulmuş, AK Parti'nin toplumsal gücün siyasal taleplerini yerine getiremediği için oy kaybettiğini, CHP'nin ise muhalefeti boyunca özgürlükçü, sosyal adaletten yana bir söylemi geliştiremediğini bu nedenle oylarını sayısal olarak artırmış olmasına karşın kaybedenler arasında yer aldığını savundu.

Seçim sonuçlarının Saadet Partisi'nin iktidar alternatifi olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Kurtulmuş, bu doğrultuda daha çok çalışacaklarını bildirdi. Kurtulmuş, ''Bu seçimde bir tohum ektik, bunun sonucunu önümüzdeki seçimlerde alacağız'' dedi.

Kurtulmuş, bir soru üzerine seçim sonuçları nedeniyle bir erken seçim beklentisinde olmadığını belirterek, bunu ancak ekonomik krizin derinleşmesinin gündeme getirebileceğini kaydetti.

''AK Parti'nin oyları azaldı, Saadet Partisi'nin oyları arttı. Bu bir eve dönüş olarak değerlendirilebilir mi? sorusu üzerine ise başkalarının zaaflarından yola çıkmalarının mümkün olmadığını belirten Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin toplumun tüm kesimleri için ''ev'' niteliği taşıdığını söyledi.

-OBAMA'NIN ZİYARETİ-

Kurtulmuş, gazetecilerin  ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti hakkındaki sorularını da yanıtladı.

Dünyada Müslümanları yok sayarak bir politika oluşturmanın mümkün olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, başta ABD olmak üzere tüm ülkelerin bunu dikkate alması gerektiğini savundu.

Obama'nın ziyaretinde ABD askerlerinin Irak'tan ayrılırken dönüşlerinin Türkiye üzerinden yapılmasının gündeme gelebileceğini savunan Kurtulmuş, ''Buna asla müsaade edilemez. Amerikalılar Irak'a turistik geziye gitmediler. Buradan geçecek her ABD askeri 10 Iraklı'nın katilidir. Katil conilerin geçmesine izin verilemez. Nasıl girdilerse öyle çıksınlar. Böyle bir işgal kuvvetinin Türkiye'den geçmesine bu millet izin vermez'' diye konuştu.

Kurtulmuş, bir başka soru üzerine Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri olmasını seçilmesine karşı olduklarını söyledi.

Şanlıurfa'daki seçim sonucuna ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Kurtulmuş, sonucun bir ''siyaset dersi'' olduğunu, vatandaşın aşırı öz güven içinde olanlara bir cevap verdiğini ifade etti. Kurtulmuş, seçimi kazanan bağımsız aday Ahmet Eşref Fakıbaba'nın gelecek hafta Şanlıurfa'da düzenlenecek törenle Saadet Partisi'ne katılacağını duyurdu.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Kurtulmuş, görevi yalnızca anayasa yapmak olan bir kurucu meclis oluşturulması ve hazırlanacak anayasa metninin toplumsal ittifakın sağlanması için referanduma götürülmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''seçimden sonra anayasanın bir kaç maddesinde değişiklik olabileceğine'' ilişkin açıklamalarını ise ''talihsizlik'' olarak değerlendirdi. Numan Kurtulmuş, ''Yüzde 47 oy 3-4 madde değiştirin diye verilmedi size'' dedi.

Kurtulmuş, ''Daha önce genel başkan seçilmiş olsaydınız, oylarınız daha çok artar mıydı?'' sorusuna ise ''Her şey zamanında olmuştur'' karşılığını verdi.

aa




Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,830 µs