'Karadayı' girdi! | " /> 'Karadayı' girdi! | "/>

En Sıcak Konular

Aralarına 'Karadayı' girdi!

1 Nisan 2009 19:12 tsi
Aralarına 'Karadayı' girdi! Radikal Gazetesi'nin iki yazarı eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı yüzünden birbirine düştü. Birbirine düşmekle de kalmadı birinin gazeteyle yollarını ayırmasına kadar gitti.

Radikal yazarı Hasan Celal Güzel'in 26 Mart 2009 günü köşesinde yazdığı "Zavallı Karadayı" başlıklı yazı, aynı gazetede yazarlık yapan ekonomi yazarı, Mustafa Aysan'a çok dokunmuş. Bugün köşesinde veda yazısına yer veren Ayhan Radikal'den ayrılış nedenini de açıkladı.

İşte Mustafa Aysan'ın veda yazısı:

İzninizi istiyorum


Yerel seçim sonuçlarının, milletimize, ülkemize, ekonomimize, işsizlerimize ve hepimize iyilikler getirmesini diliyorum.
10 yıldır sizlere bu pencereden sesleniyor, ekonomimizin ve işletmelerimizin durumu konusunda bildiklerimi, öğrendiklerimi sizlerle paylaşıyorum.
Ancak bugün, istemediğim halde ve sizlerden özür dileyerek, buradaki yazılarıma ara vermek için izninizi almak zorundayım.
Çünkü, 26 Mart 2009 Perşembe günü gazetemizde yayımlanan bir köşe yazısında sunulan görüşlerin, hukuka, kanunlarımıza, akılcı düşünceye, görgü kurallarına ve insafa sığmadığını düşünüyorum.
Sözü geçen yazıda, Hasan Celal Güzel, ömrünü ordumuzun ve ülkemizin güç kazanmasına adamış, yıllarca ülke hizmetinde büyük başarılar ve ödüller elde etmiş bir komutanımıza insafsızca saldırmış ve onu darbecilikle suçlamıştır. Silahlı Kuvvetlerimizi dünyanın en güçlü orduları arasına taşıyan çalışmalara büyük katkılarda bulunmuş ve ordularımızı, yıllarca, dirayet, ehliyet ve bilgiyle yönetmiş bu komutanımıza, insafsız, haksız ve kanunlarımıza aykırı biçimde yapılmış olan bu saldırıyı kınıyorum. İnsanlık için iyilik dolu, demokrasi aşığı aziz dostuma yapılan bu saldırı nedeniyle buradaki yazılarıma son vermeme izin vermenizi diliyorum.
Bir başka pencerede yeniden sizlerle buluşmak dileğiyle saygılar sunarım.

Hasan Celal Güzel ne demişti?

İşte Güzel'in 26 Mart 2009'da yayınlanan yazısı:


Zavallı Karadayı!

Bir kişi düşününüz ki, milletin içinden çıkmış.
Bu fakir millet verdiği vergilerle onu okutup subay yapmış. Onun yıldızlarla donatılmış omuzları bu cefakâr milletin iftihar kaynağı olmuş. Evlâdını onun emrine göndermiş; ona dolu dolu ‘komutanım’, ‘paşam’ diye hitap etmiş; onu başının üzerinde taşıyarak çok sevdiği rahmetli Fevzi Çakmak Paşa’nın makamına oturtmuş ve Genelkurmay Başkanı yapmış...
Peki o ne yapmış?... Zaferler mi kazanmış; Türkiye’nin savunmasını daha da güçlendirmek için reform mu yapmış; yoksa savunma sanayiini geliştirecek adımlar mı atmış?..
Heyhat ne gezer! Ne yapmış biliyor musunuz?
4 Şubat’ta halkı ve seçilmiş iktidarı korkutmak için Ankara’nın göbeğinde tank gezdirmiş. Yani, halkın verdiği paralarla ülkeyi savunmak için alınan tankların namlularını halkın göğsüne ve millet iradesine çevirmiş. Açıkça cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis olan suçu işlemiş. 28 Şubat’ta Millî Güvenlik Kurulu’nda, seçilmiş demokratik koalisyon hükûmetine baskı yaparak zorbalıkla dayatmada bulunmuş. Kendi ifadesiyle zamanın Cumhurbaşkanı’nı (Demirel ) emri altına alarak 28 Şubat post-modern darbesi için kulanmış...
Bununla da kalmamış, masonik bir grup olan Encümen-i Dâniş’ten ülkeyi yönlendirmeye kalkmış. TSK içindeki illegal darbe çetesi ‘Batı Çalışma Grubu’nun kurulmasına izin vermiş. Yardımcısı
Çevik Bir ile birlikte yargıyı siyasallaştırmaya çalışmış. TSK içinde, topluma yaygınlaştırılan bir fişleme ve ihbar ağı kurmuş.
Kısaca, o bir darbeci!..
***
Bu kişiye ait ses kayıtları internet sitelerinde yayınlanmaya devam ediyor. Aydın geçinen bazı kalemşörler de, millî iradenin ırzına geçerken cürmü meşhutta bulunulan darbe erbabının yaptıklarını bir yana bırakıp izinsiz kayıt yayınlamanın fenalığından bahsediyorlar.
Şimdi bu kişinin zihniyetine bakınız... 21. yüzyılın değerlerinden ve dünyadan habersiz, demokrasi,
insan hakları ve özgürlük gibi kavramların bahane olduğunu söyleyerek aynen şu iddiada bulunuyor: ‘Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi kadar tehlikeli bir şey yok. Çünkü Türkiye, Fransa, İsviçre değil halk cahil.’  Ayrıca, demokrasinin 25-30 yıl askerin himayesinde olması gerektiğini ileri sürüyor.
Bu darbeci kişi, CHP’li Onur Öymen ve Bülent Tanla ile görüştüğünü belirterek, ‘Vaziyete askerin dur demesi (yani darbe yapması) lâzım’ diyor. Bu arada Nur Serter’in Millî Eğitim Bakanı, Hikmet Çetin’in de Cumhurbaşkanı olmasını plânlıyor. Ayrıca, 367 hukuksuzluğunu kastederek, ‘Onur beye (Öymen) söyledim; gerekirse yargıya müracaat edecekler’ diyor.
***
Geliniz, bu manzaranın ışığında şu tespitleri yapalım:
1. Karadayı ve benzeri darbe zihniyetli generaller, içinden çıktıkları halka tepeden bakmakta ve halka ‘cahil’ diyerek hor görmektedirler. Aslında bu, tek parti döneminden beri oligarşik bir sınıf hâline gelen jakoben despotizmin tezahürüdür. Bazı yüksek yargı organları mensupları, bir kısım medya ve meydanlarda ‘Ordu göreve!’ diye yırtınan sözde öğretim üyeleri, kendi halkından tiksinmekte ve onları cahil görmektedirler. İlimle irfanı ayırmaktan âciz bu mahfillerin ne kadar tutucu ve cahil oldukları, artık herkesçe malûmdur.
2. Bu kişilerin nezdinde hukuk ve meşruiyet önemli değildir. İnsan hak ve hürriyetleri, demokrasi ve hukuk, oligarşik tahakkümleri açısından rahatlıkla feda edilebilecek ve çiğnenebilecek kavramlardır. Bunların cahilâne vatanseverliği, daima vatanın ve milletin aleyhine olmuştur.
3. Bu kişiler artık devirlerinin geçtiğini ve demokrasiye istedikleri gibi müdahalede bulunamayacaklarının da farkında değillerdir. Kurdukları darbe organizasyonları dağılmakta, taşeron örgütleri,
çeteleri ortaya çıkarılmaktadır. Emirleri altındaki kişilerin bu milletin evlâtları olduğunu ve artık
zorbalıklardan bıktıklarını unutmaktadırlar.
4. En fazla dikkat çekici bir husus da, bu kişilerin daima CHP ile olan ilişkileridir. 27 Mayıs’tan bu yana CHP, jakoben oligarşik despotizmin temsilcisi olarak halkı hor gören ve cahil sayan bu darbecilerle işbirliği hâlindedir. Öyle ki, halkımız darbeler için, ‘CHP + ORDU = İktidar’ formülünü geliştirmiştir.
***
Milletimiz cahil değil âriftir ve kendisini hor görenleri de çok iyi bilmektedir.
Bu fakir milletin parasıyla orgeneral ve Genelkurmay Başkanı olup da halka cahil diyen ve demokrasiyi lâyık görmeyen Karadayı’ya gerçekten çok acıyorum.
Zavallı Karadayı !..


 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,206 µs