En Sıcak Konular

İHA muhabiri Güneş son yolculukta

1 Nisan 2009 17:05 tsi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve partililerin de bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş son yolculuğuna uğurlanıyor

Güneş için Sivas Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlendi. Sivas Gazeteciler Cemiyeti'nde İHA muhabiri İsmail Güneş için düzenlenen tören, Kur'an okunması ve 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Törende önce 15 Şubat 1975 tarihinde Sivas'ta dünyaya gelen İsmail Güneş'in özgeçmişi okundu.

Güneş'in askerliğini yaptığı dönemde iki arkadaşını şehit verdiği, kendisinin de askeri aracın uçuruma yuvarlanması sonucu yaralanarak gazi olduğu belirtildi.

Törene, Güneş'in eşi ve yakınları, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman, İhlas Haber Ajansı Genel Koordinatörü Thomas Bonifield, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, İhlas Haber Ajansı Konya, Kayseri, Adana Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin, İhlas Haber Ajansı çalışanları, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Yozgat Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti yetkilileri, meslektaşları ve vatandaşlar da katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Anadolu Basın Birliği Başkan Yardımcısı Kemal Çağlayan, "İsmail Güneş'i kaybetmek, biz meslektaşlarını derinden üzdü. Bizdeki yeri bambaşkaydı. İşini seven ve eksiksiz yerine getirmek için var gücüyle çalışan Güneş, mesleğe yeni başlayanlara örnek teşkil etmiştir. Bizim esas ailemiz camiamızdır. Gittiğimiz her haberde bizimle yaşayacak. Son nefesinde, 'Üşüyorum' demişti, artık üşümeyecek. Gerçek dünyada ısınacak ama biz onun yerine üşümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAHRAMAN: İHMALİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Daha sonra söz alan İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman ise duygularını şu cümlelerle ifade etti: "Çok yerlerde çok konuşmalar yaptık, en zor konuşmam herhalde burası olacak. 2000 yılından bu yana İsmail İHA'nın Sivas temsilcisiydi. Meslek olarak zor şartlarda görev yapıyoruz. Geçen çarşambadan bu yana belki dünyada ilk kez yaşanan, gün gün saat saat acı çektik hepimiz. İnsanlar elbette ayrılacaktır. Ayrılık acısı acıdır buna hepimizin tahammül etmesi lazım fakat bu ayrılığı biz saniye saniye yaşadık. En zor tarafı burası oldu. Ayrıca İsmail en zor şartlarda bile efendiliğini hiç bırakmadı. 112 acil servisle konuştuktan sonra genel müdür yardımcım ve ben de konuştum. O zor ve ağır şartlarda, travma içinde bile kibarlığını, nezaketini hiç bırakmadı. Bulunmuş olmasına sevinme imkanımız da yok. Çok sıkıntı çektik. İki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Canlı cansız şu anda yanımızda, çok elim bir kazayla İsmail'i bizden aldılar.

Ben İHA'da kaldığım sürece bu gazeteci arkadaşların hepsi benim için İsmail Güneş'tir. Bunların hepsini İsmail Güneş olarak gönlüme gömüyorum. İsmail'i de hiç unutmamak üzere umarım iletişim fakülteleri, umarım meslek okulları onu araştırma vesilesi yapar ve gazeteciliğin zor taraflarını Güneş'in hayatında görürler. Ben yazılı bir metin hazırlamadım, gönlümden geçtiği gibi konuşuyorum. Bir tesellim var. Sayın Başbakan arama ve kurtarmayla ilgili herkesin kafasında olan, diline dökemediği sorularla ilgili meclis araştırması yapacağını açıkladı. Bu işin takipçisi oldu. Bu konunun açıklığa kavuşması lazım. Sivas'ın müstesna evladı Muhsin Yazıcıoğlu, arkadaşları ve benim evladım İsmail Güneş hangi şartlarda bu kazada gitti? Sadece şartları öğrenelim yeter. Sayın Başbakan TBMM'nin araştırma yapacağını söylediği için teselli buluyorum. Hep birlikte bunun takipçisi olacağımızı düşünüyorum. Başta benim kardeşim Yasemin ve iki ciğerpare evladı benim evladım. Her birimiz bir İsmailimsiniz. Hepinizin başı sağ olsun. İsmail'den benim de dahi alacağımız pek çok ders var. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, hepimizin başı sağ olsun".

"ÖLÜME DEĞİL, ÖLÜMSÜZLÜĞE YOLCU ETTİK"

Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin ise "Hayat doğumla ölüm arasında bir çizgi ve hepimiz bunu yaşayacağız ancak farklı olan tarafı şu: Ben çok cenaze gördüm, tabutu kaldıracak dört kişi yoktu. İsmail kardeşim gibi insanları ise ölüme değil, ölümsüzlüğe yolcu ettik. Ben de buradaki ihmali sonuna kadar takip edeceğim. Usta Şinasi Nahit Berker diyordu ki, 'Gazeteci olunmaz, gazeteci doğulur.' Gazeteci doğanlardan birisini bugün ölümsüzlüğe yolcu ediyoruz. O ölümünü bile haber yapmış ve Türkiye'de
herkesin önüne çıkmış güzel bir kardeşimizdi. Keşke onu bu şekilde yolcu etmeseydik. Ben başta Sivas Gazeteciler Cemiyeti, meslektaşlarıma, değerli ailesine ve İsmail'i ders alıp onun gibi olmak mecburiyetinde olan gazetecilere başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

"KARDEŞİMİZİ BİNLERCE KİŞİ UĞURLUYOR"

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yaptığı konuşmada duygularını, "Maalesef bir helikopter kazasında vefat eden kardeşimizi ebedi hayata yolculamak için toplanmış bulunuyoruz. Şehit kardeşimizin eşine, çocuklarına, tüm gazeteci arkadaşlarımıza ve Sivaslılara başsağlığı diliyorum. Geçici hayatta neler yaptığınız çok önemli. Bugün burada dört kişinin değil, binlerce kişi bir araya gelerek güzel kardeşimizi uğurluyoruz. Allah inşallah bu kardeşlerimizi şehit olarak makamında ağırlayacaktır. İsmail Güneş'in makamının bu kazada hayatını kaybeden Sayın Genel Başkan ve diğer kardeşlerimizle birlikte cennet olmasını diliyorum" sözleriyle ifade etti.

"AİLESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Son olarak söz alan Vali Veysel Dalmaz, "Her ortamı birlikte paylaştığımız, rahmetlinin de içinde bulunduğu değerli basın camiası, vakitsiz gidişten dolayı duyduğum üzüntümü belirtiyor, kederli ailesine, mesai arkadaşlarına, Sivaslılara, bu kazada kaybettiğimiz sayın Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki yol arkadaşlarına Allah'ın rahmetine gönderiyor, rahmeti bol olsun diyor, bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Bir haftadır üzüntülü günler geçiriyoruz. Bu keder bütün Türkiye'yi, hatta dünyayı sardı. Sadece Türkiye'den değil, Orta Asya, Bulgaristan, Avrupa'nın en ücra köşesi, Afrika, Suudi Arabistan'a ve diğer yerlere kadar bütün Türkiye'yi aşan bir merasim oldu. Bu merasim Sivas'ın adını da kederli haberle duyurdu. Ateş ciğerimizin derinliklerine düştü. Bunu Sivas daha çok hissediyor. Bizler bu kıymetlerin anlamını ancak öldüğü zaman biliyoruz, öncesinde bilemiyoruz. Kader çizgisinin önüne geçilemiyor. Biz ne kadar dirensek de o kadere çekiliyoruz. Ebediyete yolculadığımız şehitlerimizin gidişi de öyle. Kaybetmemek uğruna ne kadar çaba sarf etsek de, kurtarmada sıkıntılarımızın olduğunu belirtsek de gideceğe engel konulamıyor. Dün akşam rahmetli Yazıcıoğlu'nun ailesinin yanındaydık. Hanımı, artık hiçbir şeyin yapılamadığı doğa şartlarının çok kötü olduğu bir yerde, 'Ben de helikopterle gideyim dedim ama başka kazaların olmasından korktuk' demişti. Şimdi Türkiye günlük gülistanlık. O zaman bir kabus Türkiye'nin üzerine çökmüştü. Kader engellenmiyor ama İsmailimizin, değerli arkadaşımızın telefonda son anda o dipdiri konuşmaları zihnimden gitmedi. 'Biz nasıl kurtaramadık' diye kendimi suçlu addediyorum. Kadere boyun eğmekten başka çaremiz yok. Kader çizgisinde yolcu ettiğimiz yol arkadaşlarımızı, şehitlerimizi anmadan, dua etmeden geçmeyelim. Onların bıraktığı insanlara da sahip çıkalım. Bugün ben kederli ailelerimize hiçbirini ayırt etmeden hepsine Allah'tan sabırlar diliyorum. Şehitlerimize de bol bol rahmet diliyorum. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Gerek İHA gerek diğer basın kuruluşlarımız gerek Sivas halkı kampanyalarla ailemizin yanında olacak. Ev ve işse biz temin edeceğiz, eğitim imkanını biz sağlayacağız. Bunlardan teselli olarak bahsediyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acılar paylaşıldıkça azalır. Bunu sizler ziyaret dayanışma ve katılımlarınızla gösterdiniz" açıklamasını yaptı.

Bu arada, Sivas'taki Basın Sitesi'nin isminin Şehit Gazeteci İsmail Güneş Basın Sitesi olarak değiştirildiği öğrenildi.

İsmail Güneş'in Ulu Cami'ye götürülen cenazesi, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


İHA

 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs