En Sıcak Konular

İHA Muhabiri Güneş'in kamerası nerede?

1 Nisan 2009 15:26 tsi
İHA Muhabiri Güneş'in kamerası nerede? Elim kaza sonucu hayatını kaybeden İHA kameramanı İsmail Güneş'in eski meslekdaşı Nihat Ağdemir, "kazayı Güneş'in kamerası aydınlatabilir" yönündeki görüşleri yorumladı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesinin ardından yürütülen arama çalışmaları tamamlandı. Kazada hayatını kaybedenlerin tamamına ulaşıldı. Merhum Yazıcıoğlu Ankara’da, Helikopter pilotu İstanbul’da ve diğer cenazeler de Sivas’ta toprağa verildi.

Tüm bu gelişmeler ülkemizi ve Türk dünyasını yasa boğdu. Akıllalar birtakım sorular getirildi, cevaplar arandı. Resmi açıklama gelmeden yapılan tüm açıklamalar açıklayanların fikirleri olarak kayıtlara geçti.

Ancak bir durum var ki kayıdın ve belgenin ta kendisi olabilecek nitelikte.

İsmail Güneş’i tanıyanlar onun kameramanlıktan gelme; tecrübeli ve soğukkanlı bir muhabir olduğunu bilirler.

Yine gazeteci ve televizyoncu olanların gayet iyi bildikleri bir kural vardır; “kamera korunması gereken en önemli techizattır”.

Defalarca helikopter uçuşu yapmış, bu alanda iddialı eski bir kameraman olarak ve Mesleki öngörülerime dayanarak söylüyorum ve soruyorum:

1) Merhum İsmail Güneş kayda geçen son görüntülerinde de açıkça görüldüğü gibi Sony PD 170 model bir kamera kullanıyordu. Bu kamera küçük olmasına rağmen son derece sağlam ve dayanıklı bir kameradır. Aksesuarları kırılsa dahi sert ebonitten yapılma gövdenin kayda girmesi mümkün bir cihazdır.

Kırılması ve zarar görmesi zor olan bu kamera nerededir?

2) Kameradan daha önemli olan, içindeki kaset nerededir? Yine Merhum İsmail Güneş’in bilincinin yerinde olduğu ve mesleğini iyi bilen birisi olduğunu bildiğimiz için şunu sormak gerekir: “İsmail Güneş kayıt almış mıdır?”

Tecrübeli bir muhabire olay anında şunu da kaydet denmez ve kendisi mutlaka kaydeder. Her ne şart altında olursa olsun, fotoğrafını ve kayıdını alır. Az da olsa çok da olsa mutlak alır, çünkü mesleğini canından öte görür.

İşte bu zaviyelerden bakıldığında konunun öncesinin aydınlatacak ana noktaların delilleri Merhum İsmail Güneş’in kamerasında bulunabilecektir.

(Haber 7)




Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,292 µs